ANĐELKO KUJUNDŽIĆ, PREDSJEDNIK UDRUGE IZNAJMLJIVAČA PRIVATNOG SMJEŠTAJA ‘Sezona će u srpnju malo krenuti, cijene ostaju iste, u ponudi 17400 kreveta’

ANĐELKO KUJUNDŽIĆ, PREDSJEDNIK UDRUGE IZNAJMLJIVAČA PRIVATNOG SMJEŠTAJA ‘Sezona će u srpnju malo krenuti, cijene ostaju iste, u ponudi 17400 kreveta’
Hrvatska je jučer potpuno otvorila granice prema stanovnicima deset europskih zemalja koji sada mogu ući u državu kako su to mogli i prije pandemije koronavirusa.

S nestrpljenjem su na ovu Odluku Stožera civilne zaštite RH čekali i makarski turistički radnici i iznajmljivači privatnog smještaja.

- Od lipnja se ne nadamo previše, a srpanj bi već mogao krenuti. Na razini udruge raspravljali smo o cijenama za ovu sezonu. Stav je, a takvo je mišljenje ostalih udruga u državi, da se cijene ne mijenjaju već ostanu iste kao do sada – kazao nam je Anđelko Kujundžić, predsjednik Udruge iznajmljivača privatnog smještaja u sobama i apartmanima.

Ističe da je u Makarskoj za oko tisuću turističkih kreveta povećan kapacitet u odnosu na 2019., dakle oko 3120 iznajmljivača može ugostiti 17400 turista.

Za poljsko, češko i slovačko turističko tržište Makarska i Primorje su tradicionalno omiljena destinacija. Prije tri mjeseca, u vrijeme pandemije koronavirusa, činilo se da je sve izgubljeno i neće biti interesa za ljetovanje. Nasreću, epidemiološka slika je iz dana u dan sve bolja, stoga su nadanja privatnih iznajmljivača okrenuta dugogodišnjim vjernim gostima i njihovoj želji da ponove ljetovanje kod ljubaznih domaćina u Makarskoj.

S obzirom na preporuke o socijalnoj udaljenosti na cijeni će biti oni iznajmljivači koji su se okrenuli trendu villa s bazenom.

 

 

 

J. Morović/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh