NOGOMETNI VETERANI MAKARSKOG PRIMORJA – Na domaćem terenu s Posušjem otvorili sportsku sezonu

NOGOMETNI VETERANI MAKARSKOG PRIMORJA – Na domaćem terenu s Posušjem otvorili sportsku sezonu
Regionalna nogometna liga veterana   Makarsko Primorje – Posušje   0   :   2   (0 : 0)

Makarska. Igralište na GSC-u. Bez gledatelja.

Sudac : Stipe Erceg Kamačo (Rašćane).

Strijelci: 0:1 Mihalj (40.), 0:2 Panžić (51.)

Makarsko Primorje: Pejković, Kovačević, Visković, Zukić, Glavina, Lekaj, Bagarić, Vlatković, Pocrnja, Pašalić, Herceg (Još su igrali: A. Erceg, Bućan, Pecolaj, Dragičević, Petrović, Sikirica).

Voditelj: Danko Jović.

Posušje: Senjak, Panžić, Bakula, Ćesić, Jurišić, Petric, Ćutura, Čamber, Mihalj, Ramljak, Knezović (još su igrali: Bašić, Begić, Jukić, Serdarević, Vranković).

Voditelji: Ljubo Crnogorac i Rudolf Marić.

Nakon gotovo tromjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa jučer je u Makarskoj otvorena sportska sezona susretom veterana Makarskog Primorja i Posušja (BiH). Gledateljima pristup nije bio dozvoljen, a otvaranje granica Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji otvorila se mogućnost odigravanja utakmice nogometnim veteranima. Mjere koje su propisali epidemiolozi bile su opširne, a na ljudima iz domaćeg kluba bilo je da sve organiziraju u skladu sa uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. U Makarskoj je prvi put testirana „nova nogometna realnost“ i čini se da je sve prošlo u najboljem redu.

Nakon početnog ispitivanja snaga Pašalić se u 14. minuti našao u prvoj izglednoj prilici, no njegov udarac završio je pored vrata Senjka. Bućan je u brzom protunapadu izbio sam ispred gostujućih vrata u 21. minuti, vratar Posušja sjajnom obranom sačuvao je svoju mrežu netaknutom. Posušje je uzvratilo preko Begića u 26. minuti koji nije bio precizan. Potom je Serdarušić pokušao dovesti goste u prednost, a Pejković je bio na visini zadatka. Ramljak je pred odlazak na odmor u trku prošao pola terena i s dvadesetak metara tukao pored vratnice. U nastavku se kod domaćina primijetio fizički pad, a gostujuća momčad vrebala je svoju priliku iz kontra udara. Petric je u 40. minuti bio asistent, a Mihalj strijelac za vodstvo Posušja. Domaći su pogodak primili na naivan način pokušavajući namjestiti zaleđe, dok su gosti iz Posušja nastavili s napadima tražeći rješenje ovog susreta. Potvrda toga stigla je u 51. minuti kada je Panžić iz drugog pokušaja zabio za konačnih 0:2. Herceg je pred kraj utakmice imao priliku postići počasni pogodak za domaće, ali je vratar gostiju Bašić izbacio loptu u korner. Nakon utakmice uslijedilo je treće poluvrijeme u restoranu Peškera, a nakon konzumacije hrane i pića ni veselja nije nedostajalo.

 

Jakov Kovačević/ Željko Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh