MILIVOJ BRKUŠIĆ, PREDSJEDNIK MAKARSKE DIJABETIČKE UDRUGE – ‘Prostorije su trenutno zatvorene ali pomažemo ako treba’

MILIVOJ BRKUŠIĆ, PREDSJEDNIK MAKARSKE DIJABETIČKE UDRUGE – ‘Prostorije su trenutno zatvorene ali pomažemo ako treba’
Postupna normalizacija života, na nešto drugačiji način, olakšanje je donijela i Makarskoj dijabetičkoj udruzi koja okuplja 450 obitelji.

- Naše prostorije su zatvorene od pojave korona, ali još jedno vrijeme, a zbog obnove fasade zgrade. To ne znači da ne djelujemo,  za trajanja pandemije bili smo dostupni svakome tko je trebao našu pomoć, a tako je i sada. Jer, nakon srčanih i plućnih bolesnika, dijabetičari su treća najrizičnija skupina – ističe Milivoj Brkušić, predsjednik Makarske dijabetičke udruge.

Ne odustaju od svojih planova, ali su zbog preventivnih mjera na čekanju. Uz edukaciju u programu rada Makarske dijabetičke udruge su i javne akcije mjerenja šećera u krvi. Ali, tek kada budu stvoreni uvjeti jer je riječ o vađenju krvi.

-Stalno radimo s našim članovima, i to je vrlo značajno za njihovo preveniranje težih posljedica prouzročenih dijabetesom. Iako je u našoj Udruzi 450 članova ta brojka je daleko veća, sigurno ih je na Makarskom primorju čak oko 2500 koji imaju blaži ili teži oblik šećerne bolesti. Svjesni težine situacije još prije pojave korone uveli su u način rada u prostorijama udruge naručivanje po terminima. I time poučavamo dijabetičare pravilnom načinu njihova života i izbjegavanja kontakata koliko je to moguće.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh