UDRUGA ZA ODRŽIVI RAZVOJ OSEJAVA Apel za sprječavanje daljnje betonizacije grada

UDRUGA ZA ODRŽIVI RAZVOJ OSEJAVA Apel za sprječavanje daljnje betonizacije grada
Makarska Udruga za održivi razvoj Osejava, upitila je medijima priopćenje vezano, kako navode, za devastaciju prostora kroz donošenje novih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Makarske, a koji se odnosi na gradnju na poluotoku Osejavi.

Navode kako smatraju da će se neodrživ Prostorni plan uskoro usvojiti te da se ignorira preko dvije tisuće primjedbi građana Makarske koje su organizirano uputili u proceduru Javne rasprave u siječnju ove godine. U priopćenju iz udruge UZOR Osejava upozoravaju javnost da Makarskoj prijeti potpuna propast u smislu neodrživosti prekomjerne izgradnje zbog koje smo i danas, ističu u priopćenju, u velikim problemima, a sprema nam se kažu još puno gori scenarij.

U poduljem priopćenju kojeg za UZOR Osejava potpisuju Petar Kelvišer i Ivana Miočević Franić navode potanko kronologiju svojih aktivnosti usmjerenih prema sprječavanju prekomjerne bezonizacije i zaštitu poluotoka Osejava te apeliraju na građane Makarske kao organizacija civilnoga društva da zajednički spriječe daljnju betonizaciju na području grada te odrede prioritete s ciljem podizanja kvalitete života naše zajednice.

 

J.G.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh