ŽELJKO VLAHO, RAVNATELJ GLAZBENE ŠKOLE MAKARSKA ‘U klupe će sjeti 50 prvaša, u glazbenom vrtiću 30 djece, novi srednjoškolci, u tijeku pripreme za seminare u Grožnjanu i Rusiji’

ŽELJKO VLAHO, RAVNATELJ GLAZBENE ŠKOLE MAKARSKA  ‘U klupe će sjeti 50 prvaša, u glazbenom vrtiću 30 djece, novi srednjoškolci, u tijeku pripreme za seminare u Grožnjanu i Rusiji’
- Glazbena škola Makarska kontinuirano provodi prijemne ispite po odjelima. Kao i proteklih godina, veliki je broj djece koji žele pohađati Osnovnu glazbenu školu pa se nastavnici na prijemnim ispitima trude svima ugoditi pri odabiru instrumenta,  iako svjesni da postoje nastavne norme koje se moraju poštivati. Stoga, ne mogu svi učenici učiti svirati baš onaj instrument koji su naumili. Svjesni svih problema u 1. razredu Osnovne glazbene škole naći će se mjesta za 50-ak učenika – izvijestio nas je Željko Vlaho, ravnatelj GŠ Makarska.

Jednako tako počeli su predupisi za učenike 1. pripremni razred za srednju školu, namijenjen učenicima koji nisu završili Osnovnu glazbenu školu. Prijemni ispiti za upisi u 1. razred srednje škole namijenjen je učenicima koji su završili ili osnovnu glazbenu školu ili pripremni program od dvije godine. Isto tako i upisi u predškolski program i glazbeni vrtić moći će upisati 30-ak polaznika.

Redovno se provodi nastava na daljinu nastavnika i učenika, a u dvorani Arte maturanti svojim solističkim koncertima polažu mature i napuštaju školu s najljepšim uspomenama. Svoje završne koncerte odradili su Anastazija Šimunović – klavir i Mak Vranješ  – saksofon. Do polovine mjeseca srpnja to će isto tako odraditi i Matej Grepo i Ante Bukovac na gitari te Anet Žderić na klarinetu.

Na svojim službenim stranicama Glazbena škola Makarska kontinuirano objavljujemo on line koncerte učenika Glazbene škole. S velikim zanimanjem iščekuju se i prate takvi koncerti od strane učenika i roditelja.

- Dvoje naših učenika sprema se na seminar u Grožnjan kod renomiranih evropskih pedagoga, a grupa od 8 naših učenika sa nastavnicima sudjelovati će u programu Međunarodne omladinske filharmonije koja se u studenom događa u Sankt Petersburgu u Rusiji.

U suradnji s Ministarstvom kulture Glazbena škola Makarska organizira i dva koncerta proslavljenih hrvatskih umjetnika, kao doprinos programu Makarskog ljeta. Nastupit će 11. srpnja MARKO ZAVIŠIĆ – klarinet, DOMAGOJ GUŠČIĆ – klavir te 30. rujna AMADEUS TRIO, LEONID SOROKOV – violina, RUBEN DALIBALTAYAN – klavir, KREŠIMIR LAZAR – violončelo, naglašava ravnatelj Željko Vlaho.

 

 

 

J. Morović/arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh