GORDANA OŽIĆ PRIREDILA 4. SAMOSTALNU IZLOŽBU – ‘Malim koracima do umjetnosti’ u Kalalargi na štafelajima krenula djeca

GORDANA OŽIĆ PRIREDILA 4. SAMOSTALNU IZLOŽBU – ‘Malim koracima do umjetnosti’ u Kalalargi na štafelajima krenula djeca
Bogat je kreativni i umjetnički svijet Makarke Gordane Ožić, omiljene Goge. U trenutku je slikarica, dizajnerica nakita ili odjeće, zaljubljenica u gastronomiju i putovanja. Reklo bi se sve posebno i lijepo, po mogućnosti da se ne ponavlja.

I moglo se očekivati da je njezino stvaralaštvo u koroni bilo zatomljeno, naprotiv. Iz Goge je proradio stvaralački vulkan i svojom slikarskom lavom donio njezinu četvrtu samostalnu izložbu ‘Malim koracima do umjetnosti’ postavljenu u Kalalargi, a koja će krasiti zidove njezinog restorana ‘Stari mlin’.

‘Malim koracima do umjetnosti’ na svojih pedesetak akrilika na platnu podsjeća na Goginu neuništivost i osebujnost u svim ciklusima – Ribe, Putovi, Maske.

- U vrijeme korone osjećam da su se ljudi nekako više vratili sebi. Ja sam to učinila kroz svoj slikarski svijet poručujući da dobro uvijek pobijedi zlo – iskreno će Goge.

Kako umjetnica svijet osluškuje u svoj širini i dubini ne želi taj lijepi osjećaj zadržati samo za sebe. Izložba je otvorena uz male pomagače koji su svojim kistovima i štafelajima znak da Gogina plemenita misao ima budućnosti. U tome su joj bili podrška Gradski muzej Makarska i Pizza cut.

Izložbu, prvi veći kulturni događaj nakon pandemije koronavirusa, otvorio je Josip Karamatić, ravnatelj Galerije Gojak.

- Izložbu je autorica zamislila i realizirala u tri odvojene cjeline. Prigodno ih je nazvala Evolucija, Izloacija i Revolucija. Svaka je cjelina posebna u svojoj likovnoj realizaciji. Slikarice je svakom platnu pristupala na poseban način, jer kako je i sama kazala, svaka slika je posvećena nekom od njenih prijatelja koje je upoznala na svojim putovanjima širom svijeta. Sve su slike nastale u momentima izolacije i izražavaju želju autorice da pronađe put iz situacije koja nam je svima bila zajednička, ali na koju smo svi odgovorili na svoja načina – istaknuo je Karamatić.

Tako je središnji dio Kalalarge na jednu večer postao mala slikarska kolonija, a sve uz instrumentalnu glazbenu pozadinu dalmatinskog ugođaja benda Grdelini pojačan bubnjevima nagrađivanog učenika Glazbene škole Makarska Luke Srzića.

 

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh