Proslava blagdana Male Gospe u svetištu Vepric: Gotovo 40 crkvenih zborova sudjelovat će na svečanoj svetoj misi 7. rujna

Marijansko svetištu Vepric kojeg je po uzoru na Lourd utemeljio biskup dr. Juraj Carić 1908. i ove godne okupit će mnogobrojne vjernike na proslavi blagdana Male Gospe.

Uoči blagdana, u subotu je u 17.30 sati svečana koncelebrirana sveta misa, nakon koje je  Marijanska procesija kroz Svetište. Koncelebriranu svetu misu predvodi nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić uz sudjelovanje većeg bvroja svećenika i upravitelja svetišta don Alojzija Bavčevića.

Pred početak svečane svete mise u 16.30 sati slavlje počinje sudjelovanjem gotovo četrdeset crkvenih zborova. Prigodom Godine vjere iz Splitsko makarske nadbiskupije, kako doznajemo od č.s. Gracije Akmadžić, koja vodi Župni zbor Sv. Marka sudjelovanje su prijavila 32 zbora, a bit će ih još i iz drugih biskupija. Na proslavi blagdana Male Gospe u  svetištu Vepric nastup su prijavili župni zborovi: Sućidar ,Škrape, Mertojak, Veli Varoš, Brda (Materinstva B.D.M.), Žnjan (Gospe od milosrđa) Kocunar, Sv. Frane (Obala), Strožanac, Dugi Rat, Tugare, K. Sućurac, K.Kambelovac, K. Lukšić, Solin (Svetih solinskih mučenika), Dugopolje, Podstrana, Imotski, Runovići, Proložac, Imotska Poljica, Lovreć-Opanci, Trilj, Katuni- Kreševo, Gala-Gljev, Metković(sv. Nikola), Metković (sv. Ilija), Opuzen, Makarska (sv.Marko, Makarska Kraljica Mira, Bast-Baška Voda i Vrgorac.             

Inače, tijekom svih ovih dana ispovijedanje u Svetištu je od 6-12 sati, a svete mise su u 7,9 i 11 sati. Na sam blagdan ispovijedanje će biti i od 16 do 19, a krunica u 17 sati.Svečana sveta misa na blagdan Male Gospe 8.rujna je u 18 sati i Marijanska procesija u 19 sati te krunica u 21 sat.Proslava je otpočela devetnicom 29. kolovoza do šestog rujna tijekom koje su svete mise, ispovijedi i krunice. Uređeno svetište Vepric kojeg i tijekom ljeta posjeti rijeka turista i ove će godine nedvojbeno na proslavi rođendana Majke Božje okupiti nekoliko tisuća hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.

Piše Janja Glučina / Foto arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh