GRAD MAKARSKA VIJENCIMA I MOLITVOM OBILJEŽIO DAN NEOVISNOSTI RH – Hrvatski branitelji i narod koji je ujedinio Franjo Tuđman donijeli slobodu domovini

GRAD MAKARSKA VIJENCIMA I MOLITVOM OBILJEŽIO DAN NEOVISNOSTI RH – Hrvatski branitelji i narod koji je ujedinio Franjo Tuđman donijeli slobodu domovini
- Prije 29 godina 25. lipnja Hrvatski sabor donio je povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika. Tom značajnom datumu 1991. prethodio je referendum hrvatskog naroda kojim su rekli da žele samostalnu i suverenu Hrvatsku. Posljedica je bila napad velikosrpskog agresora na našu domovinu. Stojeći ovdje pred Središnjim križem odajmo počast svima palima koji nisu dočekali san o slobodi – poručio je gradonačelnik Jure Brkan polažući vijenac u ime predstavnika Grada Makarske.

Božju riječ molio je mons. Pavao Banić. Cvijeće su položili i predstavnici makarskog SDP-a, delegacija HDZ-a, a svijeću je upalilo izaslanstvo Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Obilježavajući spomendan Dan neovisnosti predstavnici Grada Makarske, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, HDZ-a, SABA, SDP-a, cvijećem su uresili Spomenik hrvatskom branitelju. Na poziv gradonačelnika Brkana odali su dužno štovanje svima poginulima u Domovinskom ratu koji su najčešće goloruki, ali velikog srca branili Hrvatsku.

Nakon što su vijence predstavnici Grada Makarske, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. SDP-a i HDZ-a položili na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu gradonačelnik Jure Brkan je naglasio: – Dr. Franjo Tuđman je ujedinio hrvatski narod, objedinio sve političke opcije, zajedno s braniteljima poveo Hrvatsku ka slobodi. Mi danas živimo u suverenoj i neovisnoj državi.

 

J.Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh