AUTOKLUB MAKARSKA ZA PREDSJEDNIKA IZABRAO TONĆA BILIĆA – Karlo Utrobičić prvi, a Frane Jukić drugi na Prvenstvu Hrvatske

AUTOKLUB MAKARSKA ZA PREDSJEDNIKA IZABRAO TONĆA BILIĆA – Karlo Utrobičić prvi, a Frane Jukić drugi na Prvenstvu Hrvatske
Nakon uspješno organizirane proslave 60. godišnjice osnutka i aktivnog djelovanja u našem gradu nedavno je Autoklub Makarska organizirao i svoju redovnu izbornu Skupštinu.

Za predsjednika kluba u idućem četverogodišnjem razdoblju izabran je Tonći Bilić, dok će potpredsjedničku funkciju obavljati Tonći Pivac. Osim predsjednika i potpredsjednika kluba za člana Upravnog odbora izabran je Ante Mihotić.

Za članove novog Nadzornog odbora izabrani su Andrija Fistonić, Gabrijel Vukadin i Miroslav Družianić, a Suda časti Gojko Pilja, Andrija Mijačika i Ante Čulav.

Na Skupštini je izraženo zadovoljstvo radom u proteklom periodu, a posebno je istaknut ulazak kluba u punopravno članstvo Hrvatskog auto i karting saveza što je imalo za posljedicu povećanje broja članova sportske sekcije. Ovogodišnja brdska utrka za prvenstvo RH koja je trebala biti održana u mjesecu travnju u našem gradu zbog pandemije COVIDA-19 nažalost nije održana, a na skupštini je podržan prijedlog da se ista organizira sljedeće godine u Makarskoj.

Nakon odluke o privremenoj suspenziji ovogodišnje natjecateljske sezone, u Skradinu je proteklog vikenda održana međunarodna brdska auto utrka na kojoj su sudjelovali i članovi makarskog kluba postigavši pri tom zapažene rezultate.

Nakon više od 35 godina klub je osvojio prve bodove u natjecanju za Prvenstvo Republike Hrvatske zahvaljujući vozačima koji su zauzeli prvo, odnosno drugo mjestu u svojim kategorijama.

Karlo Utrobičić vozilom Peugeot 106 1,4 u grupi E1 klasi 14 osvojio je prvo mjesto, a Frane Jukić s vozilom Suzuki Swift GTI u grupi P klasi 2 drugo mjesto.

Ostvareni rezultati u Skradinu bi trebali biti poticaj i ostalim članovima našeg kluba u nastavku natjecanja za Prvenstvo Hrvatske.

 

J.M./arhiva MP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh