PROJEKTNI DAN U DJEČJEM VRTIĆU “CICIBAN” – Brinu o otpadu, čuvaju morski svijet, mini su meteorolozi i spremni za brončani status ‘Lijepe naše’

PROJEKTNI DAN U DJEČJEM VRTIĆU “CICIBAN” – Brinu o otpadu, čuvaju morski svijet, mini su meteorolozi i spremni za brončani status ‘Lijepe naše’
Dječji vrtić „Ciciban“ obilježio je „Projektni dan“ još u ožujku. Mjere koje su uvedene zbog Covida 19, spriječile su ih da taj veseli događaj podijele sa pratiteljima  pa  to, iako sa malim zakašnjenjem, rade sada. Projektni dan je svečanost koju jednom godišnje obilježavaju svi eko-vrtići i eko-škole u Hrvatskoj.

- Već pet godina eko-program se provodi u dječjem vrtiću „Ciciban“ koji je po drugi put obnovio svoj status eko-vrtića, a sljedeće godine će našem vrtiću Udruga „Lijepa naša“ dodijeliti brončani status. Ovom prilikom za sve posjetitelje nastupile su skupine: „Limači“, „Štrumpfovi“ i „Cvjetići“ s prigodnim pjesmama i koreografijama ekološkog sadržaja. Eko program se u dječjem vrtiću „Ciciban“ uspješno provodi još od 2015. godine, a  djeluju pod pokroviteljstvom Udruge „Lijepa naša“ koja okuplja sve institucije i ustanove koje promiču ekologiju – doznajemo od Ane Šapit, eko koordinatorice DV Cicibana.

I ove godine, starije skupine sudjeluju u projektu Eko-škola, koju već nekoliko godina vodi djelatnica „Makarskog komunalca“, ing. bio. Mila Lukić. Radionice na kojima kroz istraživačko učenje dobivaju nove spoznaje ove godine nose naziv „Morski stanovnici i onečišćenje mora“.

Djeca svoju ekološku svijest razvijaju i kroz sakupljanje, zbrinjavanje i recikliranje otpada,  brinu o racionalnom korištenju vode i energije, dobivaju spoznaje o zdravim prehrambenim navikama, a provode i svakodnevna mjerenja u sklopu projekta ‘Mini meteorologija’.

Inače, Dječji vrtić „Ciciban“ ima i veliko oslikano dvorište sa maslinikom, voćnjakom i mediteranskim vrtom o kojem skrbe djeca i odgajatelji. Uz potporu EU fondova i Grada, dvorište iz dana u dan mijenja izgled kako bi dječja igra bila sadržajnija i kvalitetnija. Svečanost u povodu petog rođendana eko-vrtića „Ciciban“ završila je podizanjem zelene zastave – simbola eko-vrtića.

 

 

J.M./DV Ciciban

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh