DVD MAKARSKA Svečano dočekali novo specijalno vatrogasno vozilo vrijedno više od 2,27 milijuna kn

DVD MAKARSKA Svečano dočekali novo specijalno vatrogasno vozilo vrijedno više od 2,27 milijuna kn
U Makarskoj je svečano dočekano jedno od 7 specijalnih vatrogasnih vozila čije su ključeve danas u Splitu uručili župan Blaženko Boban i Dražen Glavina, županijski vatrogasni zapovjednik. Ostala vozila otišla su za: Hvar, Kaštela, Komižu, Trogir, Okrug i Sućuraj.

Na svečanom dočeku ispred vatrogasnog doma u Makarskoj uz sirene, baklje i vatrogasni znak te pljesak brojnih vatrogasaca i gostiju stiglo je suvremeno vozilo marke Mann, nadogradnja tvrtke Cigler.

Kako je protekao put dug tri godine od ideje župana Blaženka Bobana do nabave ovog vozila podsjetio je Jure Brkan, gradonačelnik grada Makarske koji je ovo vatrogasno vozilo vrijedno 2 milijuna i 270 tisuća kn financirao s 80 %, a Županija s 20 %. Radi se o cisterni kapaciteta 8000 litara.

- Prvo, zahvaljujem DVD-u Makarska, koji evo već stoljeće štiti i čuva grad Makarsku i šire. Dodjelom sedam vozila realiziran je prvi dio programa koji je Županija na inicijativu župana Blaženka Bobana pokrenula prije tri godine u suradnji s lokalnim zajednicama i DVD-ovima s područja Županije.

Ukupno je u dogovoru između jedinica lokalne samouprave i Županije nabavljeno 16 vozila, ovo jedno za Makarsku u prvoj skupini sedam dopremljenih vozila, a ostali će biti podijeljeni u kolovozu – kazao je gradonačelnik Brkan te podsjetio kako je prošle godine na početku srpnja Makarskoj dodijeljena na korištenje cisternu iz robnih rezervi zahvalom Vlade RH.

- Za novu godinu Makarska je osnovala JVP-u, DVD osigurali smo plaćanje djelatnika te je izabrano novo vodstvo. Čestitam ovom prigodom na izboru predsjedniku DVD-a Makarska Vanji Vranješu i zapovjedniku Bepu Baričeviću – dodao je gradonačelnik Brkan i istaknuo “ Najvrjednije je to što ste vi ovdje svi složni i predani, a mi u Gradu ćemo se uvijek truditi da budete dobro i sigurno opremljeni. Ovo novo vozilo je u funkciji te sigurnosti, ali se nadam i želim da vam nikada ne bude potrebno“.

Vidno ponosan zapovjednik DVD Makarska Josip Baričević na novom specijalnom vatrogasnom vozilu zahvalio je Gradu, Županiji i županijskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Glavini koji su uspjeli realizirati ovu vrijednu nabavu.

 

J.Glučina/IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh