BICIKLISTIČKI KLUB MAKARSKA – Prve dvije cestovne utrke nakon pauze zbog covida- 19

BICIKLISTIČKI KLUB MAKARSKA – Prve dvije cestovne utrke nakon pauze zbog covida- 19
Na obje utrke nastupio je član BK “Makarska” Ivan Okmažić – najbolji cestovni HR kadet u 2019. U subotu 4.7. vozilo se Nacionalno prvenstvo u Usponu na Učkoj. Staza je bila dužine 7 kilometara. Među konkurencijom od 18 kadeta, naš najbolji biciklist zauzeo je izvrsno drugo mjesto, s rezultatom 0:21:45. U finišu izuzetne utrke, te u ciljnom sprintu Nikolas Gojković iz Zadra bio je bolji za 5 m.
Nastupilo je ukupno 90 biciklista iz Hrvatske i ostalih zemalja.
U nedjelju 5.7. održano je Nacionalno prvenstvo u kriteriju, na stazi u Sisku. Vozilo se 12 krugova dužine 1.1 kilometar, te je svako treći krug bio sprint u kojem su se skupljali bodovi što znači da su bila 4 sprinta. Prvi vozač u sprintu dobije 5 bodova, drugi 3, treći 2 i četvrti 1 bod.
Ivan je u prvom sprintu skupio 5 bodova i u ostala tri sprinta po 3 boda čime je ukupno skupio 14 bodova i tako zauzeo ponovno odlično drugo mjesto, u konkurenciji 13 najboljih hrvatskih kadeta.
Ovo su prve dvije utrke održane nakon 6 odgođenih za cestovni i MTB kup i malo duže pauze.
Sezona tek počinje i naši vozači polako dižu formu. Sljedeći vikend je na redu Nacionalno prvenstvo u brdskom biciklizmu u organizaciji prošlogodišnjeg najboljeg MTB kluba – BK”Mura Avantura” u Međimurju.
J.G./BK Makarska

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh