BUĆANJE Šćuksi pobjednici turnira u Makru

BUĆANJE Šćuksi pobjednici turnira u Makru
Organizacijski odbor sela Makar povodom Sv. Ivana, nebeskog zaštitnika Makra organizirao je desetu godinu za redom veliki bućarski turnir na kojem je nastupilo 40 sastava. Igralo se narodnim načinom, za svaki sastav nastupala su po tri igrača sa dvije buće, a radi pandemije koronavirusa započeo je nešto kasnije od predviđenog termina. Mjesni balotaški teren tako je u proteklih tridesetak dana privlačio pažnju brojnih znatiželjnika koji su imali priliku gledati odlično valjanje, izbijanje, i ostale bućačke vještine.
Završnicu turnira izborili su Šćuksi, Veselko – juniori, Ercezi i Mendeši. Veliku pažnju posljednjeg dana turnira izazvala je bogata gastro ponuda, a kad se spoji dobro bućanje i spiza ugođaj pod Biokovom bio je sjajan.
Šćuksi za koje su nastupali Marko Pivac, Marko Rudež i Vjeko Majić u finalu su bili bolji od Veselko – juniora (Ivan Stanišić, Stipe Šulenta, Vjeko Zelić) i zasluženo osvojili pobjednički pehar. Treće mjesto pripalo je Antoniju Kapoviću Sretanu i Marku Ercegu koji su porazili domaće igrače Mišu Medića, Marka Medića i Marija Medića. Organizatori turnira zahvaljuju Gradu Makarskoj, Turističkoj zajednici Makarske, BK Kingtrade te Heineken – hrvatskoj pivovari, a pored njih brojnim donatorima i volonterima. Vrijedi napomenuti da su svi bućači koji su nastupali na ovom tradicionalnom turniru po završetku finala imali zajedničku večeru kojom ih je počastio organizacijski odbor sela Makra.

J.K. / Ž. Kovačić

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh