Gradnja pristupne ceste do POS-ovih zgrada sljedeći tjedan

S velikim nestrpljenjem stanari buduće četiri zgrade POS-a čekaju useljenje. Završavaju se još neki sitni radovi oko samih zgrada, a u ponedjeljak bi trebala započeti izgradnja pristupne ceste u duljini od oko 250 metara. Krajnji rok prema odgovoru, koji smo dobili iz kabineta direktora APN-a, za useljenje u zgrade POS-a je 31. listopad. Do tada bi apsolutno svi radovi i izvana i unutra trebali biti završeni! Grad Makarska je u obvezi do toga roka izvesti radove na pristupnoj prometnici i urediti okoliš.

Radovi izgradnje pristupne ceste počinju devetog rujna, prema riječima Ognjena Radića, pročelnika Odjela za gospodarenje prostorom Grada Makarske. Nakon što su Gradski vijećnici Makarske donijeli odluku o davanju suglasnosti gradonačelniku za sklapanje ugovora o otkupu zemljišta za prometnicu za zgrade POS-a, zemljište je otkupljeno od privatnih vlasnika.

-Osmi dan od donošenja glavnog projekta počinju radovi izgradnje pristupne ceste. Potvrda glavnog projekta je izdana i radovi će početi devetog rujna. Regulirano je vlasništvo u putu. Dio vlasništva kojeg nismo imali za zemljište u putu, otkupljeno je od privatnih vlasnika (obitelji Puharić), za što je Grad Makarska osigurao 901.900 kn. Radi se o površini od 622 kvadrata, a cijena po kvadratu je 1450 kn. Ponovljen je postupak javne nabave. Bilo je više ponuda i odabran je izvođač s najboljom ponudom – Cestar d.o.o. Split, podsjeća Tonči Vuković, voditelj Odsjeka za prostorno plansku dokumentaciju u Odjelu za gospodarenje prostorom grada. Na terenu su još stari strojevi preostali od dosadašnjih radova, a već sljedećeg tjedna dolaze novi i radovi počinju.  

Piše J.Glučina / Foto Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh