KOORDINACIJA UDRUGA PROIZAŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA MAKARSKO PRIMORJE – ‘Rušenje spomenika Kobcima u Slivnici barbarski je čin, tražimo od tamošnjih mjerodavnih vlasti da pronađu vandale’

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZAŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA MAKARSKO PRIMORJE – ‘Rušenje spomenika Kobcima u Slivnici barbarski je čin, tražimo od tamošnjih mjerodavnih vlasti da pronađu vandale’
Tomislav Skočibušić, Markica Roso, Boro Bandić i Stipe Ursić, pripadnici Postrojbe PPN Kobac svoje mlade živote dali su za slobodu Hrvatske 4. srpnja 1992. godine u Slivnici(dubrovačko zaleđe). Njima u spomen i sjećanje suborci su na tom mjestu postavili četiri križa 2003. godine.

Ali, vandalima hrabrost hrvatskih branitelja smeta pa su prošle godine srušili mramorne križeve i dirnuli u svetinju Domovinskog rata. Ovih dana križevi su ponovno bili na meti barbara i počinjen je gnjusan barbarski čin rušenja kamenog spomenika podignutog u čast hrvatskim vitezovima.

Tim povodom Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Makarsko primorje održala je konferenciju za novinare, nazočni su joj bili i gradonačelnik Jure Brkan, predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić Bebek te predstavnik Općine Baška Voda Filipa Vidulin, na kojoj su osudili rušenje spomenika hrvatskim vitezovima ‘Kobcima’.

- Najoštrije osuđujemo rušenje spomenika poginulim hrvatskim vitezovima, pripadnicima Specijalne postrojbe ‘Kobac– 156. brigade HV u mjestu Slivnica, općina Ravno – Dubrovačko zaleđe.

To je sramotan, kukavički i zločinački čin gubitnika i barbara koji se ne mogu pomiriti s činjenicom da je Republika Hrvatska samostalna, neovisna i demokratska država, pobjednicima u Domovinskom ratu.

Tražimo od mjerodavnih vlasti tog kantona i Općine Ravno da poduzmu odgovarajuće mjere i pronađu vandale, stoji u sinoćnjem priopćenju koje potpisuju predstavnici Koordinacije Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Makarsko primorje.

 

 

J. Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh