IVICA VULETIĆ – Zlatni praćar Makarske (video)

IVICA VULETIĆ – Zlatni praćar Makarske (video)
8. prvenstvo Makarske u praćama

Osmu godinu za redom održano je prvenstvo Makarske u praćanju, a organizator ovog zabavno- sportskog događaja je Grad Makarska u okviru manifestacije Makarsko kulturno ljeto, a koordinator Goran Jurković. Za zlatnu praću Makarske natjecalo se 29 muškaraca i 2 žene, najmlađa natjecateljka bila je Maja Ribičić, a najstariji Niko Glavina.

Na balotaškom terenu PŠD Arbun održano je ovo jedinstveno natjecanje, a privuklo je velik broj domaćih i stranih gledatelja. Ovogodišnje prvenstvo u praćanju održano je u dvije serije, pravo nastupa u drugoj imao je svaki natjecatelj koji je pogodio metu u prvom od pet pokušaja. Drugu seriju izborilo je 14 praćara, a najmirniju ruku i oko sokolovo imao je Ivica Vuletić koji je sa 5 pogodaka postao pobjednik ovogodišnjeg prvenstva Makarske u praćanju. Drugo mjesto i srebrenu medalju otišlo je u ruke Gorana Topića koji je četiri puta pogodio u metu, a za treće mjesto se raspucavalo između četiri natjecatelja koji su imali po 3 pogotka. Najprecizniji među njima bio je Ivo Glavina kojem je pripalo treće mjesto i brončana medalja.

Goran Jurković: – Ovo je bilo najbolje do sada organizirano prvenstvo Makarske u praćama. Iz godine u godinu ono pobuđuje sve veći i veći interes kako domaćih ljubitelja starih sportova tako i gostiju. Drago mi je da je praćanje otrgnuto zaboravu, a to je najveća zasluga Ice Stipičevića koji je bio prvi organizator ovog natjecanja. Pored praćara sa Makarske rivijere na ovom prvenstvu nastupio je i jedan iz Zadra, a to je najbolji pokazatelj da praćanje postaje sve zanimljivije. Ove godine nastupilo je najviše do sada (31) natjecateljica i natjecatelja, a očekujem da će ih idućih godina biti sve više i više.

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh