GOSTIJU MANJE NEGO LANI 45 POSTO – Popunjeno deset tisuća postelja, na plaži gužva, ali ne u suvenirnicama i svim restoranima

GOSTIJU MANJE NEGO LANI 45 POSTO – Popunjeno deset tisuća postelja, na plaži gužva, ali ne u suvenirnicama i svim restoranima
Dobro je kako smo mislili da od sezone neće biti ništa, obično je komentar za turističko ljeto onih koji od gostiju žive ili prilike promatraju prilike sa strane.

Turistička život u gradu se osjeti, ali najviše na plažama i gradskim ulicama. Prema podacima makarske Turističke zajednice registrirano je 10076 gostiju. U usporedbi s 2019. to je 55 posto ondašnjeg rezultata kada je u gradu boravilo 18183 gosta.

Obzirom da turistička očekivanja u lipnju nisu bila preoptimistična, govorilo se i s 40 posto bi bili zadovoljni, ovo je sigurno pomak, i po tome je Makarska u gornjem hrvatskom turističkom prosjeku.

Svi hoteli nisu otvoreni, kampovi su traženi već od početka sezone, a ovih dana turističke postelje pune i oni koji su bili izgubili svaku nadu. Obzirom da je ovo najveći dio smještajne ponude koja sadrži 17400 jedinica, rezultati nisu loši prema uvjetima koje diktira i ostavila je epidemija.

Đir Peškerom, koja je inače u ovo vrijeme prštala od ponude i potražnje, otkriva da je otvorena poneka suvenirnica, a ugostiteljski objekti su ušli hrabrije u špicu ljeta. Prodavači kažu da je promet upola manji nego prošle godine. Vlasnicima kafića, restorana i drugih ugostiteljskih objekata bolje je krenulo prije desetak dana. Ali, dio restorana uopće nije otvorio vrata. Kažu, troškovi su veliki, ne isplati se pogotovo ako ste u najmu.

Svi se slažu, neka ostane ovako, bez novih slučajeva korone, izdržat ćemo nekako.

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh