Pismo generalima: Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća očekuje se dolazak Gotovine i Ademija

Hoće li umirovljeni general Ante Gotovina, nakon Splita, doći i u Makarsku radi preuzimanja povelje počasnog građanina koju mu je Gradsko vijeće dodijelilo još prije 11 godina znat će se do početka listopada kada gradska vlast očekuje odgovor na poziv za svečanu sjednicu povodom Dana Grada Makarske 24. listopada. Ukoliko general potvrdi svoj dolazak, na svečanu sjednicu bit će pozvani svi vijećnici koji su u studenom 2002. sudjelovali na sjednici na kojoj je Gotovina proglašen počasnim građaninom, kazao nam je dogradonačelnik Miro Družianić.

- Nacrt pisma je sročen i početkom slijedećeg tjedna će biti upućen ne samo generalu Anti Gotovini nego i Rahimu Ademiju koji također nije preuzeo svoju povelju počasnog građanina Makarske. Gradsko vijeće je iste godine počasnim građanima proglasilo i generale Mirka Norca i pok. Janka Bobetka, no predstavnici njihovih obitelji su već preuzeli njihove povelje. Nadamo se da će generali potvrditi svoj dolazak i nakon 11 godina preuzeti ono što im je dodijelilo makarsko Gradsko vijeće, kazao nam je Družianić. Podsjetimo, odluku o proglašenju Ante Gotovine počasnim građaninom Grada Makarske Gradsko vijeće usvojilo je, na prijedlog DC-a, na sjednici održanoj 12. studenog 2002.  Na prijedlog HDZ-a, na slijedećoj sjednici koja je održana 26. studenog, ista je titula dodijeljena i generalima Janku Bobetku, Mirku Norcu i Rahimu Ademiju.

Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada 2005. povelje su preuzeli Bobetkov sin Dragan te Norčev otac Ante, a predstavnici Grada nadaju se da će i preostale dvije povelje biti uručene onima kojima pripadaju. Prijedlog da se generali pozovu na svečanu sjednicu povodom Dana Grada, koji je gradonačelnik Tonći Bilić odmah prihvatio, na prvoj radnoj sjednici aktualnog saziva Gradskog vijeća iznio je HDZ-ov vijećnik Marko Ožić Bebek.

I.Pleić Foto arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh