ŽUPAN BLAŽENKO BOBAN U DRAŠNICAMA – Otvoreno prvo dječje igralište

ŽUPAN BLAŽENKO BOBAN U DRAŠNICAMA – Otvoreno prvo dječje igralište
Službeno je jutros otvoreno dječje igralište u Drašnicama. Mjesto koje administrativno pripada Općini Podgora prvi put u svojoj povijesti, ovoga ljeta dobilo je igralište na radost svih, osobito najmlađih.

Premda je igralište od samog početka ovoga ljeta najomiljenije mjesto sastajanja, igre i dječjeg žamora, ono je službeno otvoreno danas. I sam župan Blaženko Boban tim povodom posjetio je Drašnice i otvorio dječje igralište, prepustivši zapravo najmlađima da to učine. Igralište u Drašnicama opremljeno je s dvostrukom ljuljačkom, toboganom, gredom i oprugom.

- Ovo je jedno od 11 isporučenih, a 15 planiranih dječjih igrališta na području cijele Županije splitsko-dalmatinske koja se financiraju u ukupnom iznosu od 304.362,50 kn – podsjetio je župan Boban.

Cijeli projekt pokrenula je Zajednica društava Crvenog križa Splitsko- dalmatinske županije na čelu s ravnateljem Željkom Grubišićem, koji je također bio nazočan. Županija splitsko-dalmatinska za igralište u Drašnicama izdvojila je 27.ooo kn za nabavu igrački. Ostala sredstva za pripremu terena osigurali su mještani i Općina. Župnik fra Ante Buljan ovom je prigodom igralište blagoslovio.

Uzvanike na ovoj mjesnoj svečanosti, među kojima su uz župana Bobana bili, Željko Grubišić, ravnatelj Zajednice društava CK Županije, načelnik Općine Podgora Ante Miličić i Gloryan Grabner, predsjednik HCK Makarska, pozdravio je u ime domaćina Marin Urlić, predsjednik Općinskog vijeća Podgore.

 

J.Glučina /IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh