GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA VEĆ 16 GODINA DOMAĆIN – Na seminaru prof. Rubena Dalibaltayana muziciraju nadareni mladi pijanisti iz pet država

GLAZBENA ŠKOLA MAKARSKA VEĆ 16 GODINA DOMAĆIN – Na seminaru prof. Rubena Dalibaltayana muziciraju nadareni mladi pijanisti iz pet država
Već šesnaest godina za redom, koncem kolovoza Glazbena škola Makarska domaćin je seminara prof. Rubena Dalibaltayana, redovnog profesora na Muzičkom akademiji u Zagrebu. Proteklih godina, nikad manje od 30 polaznika u dva turnusa, seminar je vodio cijenjeni profesor i njegova supruga Julia Gubajdulina.

- Ove godine u Makarskoj, zbog poznatih okolnosti, se okupilo 15 polaznika ovog seminara, iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Mihaela Vukelić, Marija Martinović, Eva Goret, Irina Brodrić i David Conte, Stipe Prskalo i Ivan Galić, Ivana Petrović Poljak, Jan Niković i Arsen Dalibaltayan…samo su neka imena koja ćemo moći slušati u dvorani Arte Glazbene škole Makarska, na koncertima 19., 20.i 21. kolovoza 2020.godine s početkom u 19 sati – doznajemo od ravnatelja Željka Vlahe.

Pijanist Ruben Dalibaltayan je rođen u Erevanu, glavnom gradu Armenije. U desetoj godini izveo je svoj prvi solistički koncert, a sa samo dvanaest godina izvodi Beethovenov Drugi klavirski koncert u pratnji Armenskog Nacionalnog Simfonijskog Orkestra i osvaja drugo mjesto na Prvom nacionalnom Babadžanyan klavirskom natjecanju.

 

J.M.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh