ANELA ŽIDIĆ, RAVNATELJICA DV “BIOKOVSKO ZVONCE” – Pedagoška godina počela s ukupno 536 djece od kojih su 152 nova korisnika

ANELA ŽIDIĆ, RAVNATELJICA DV “BIOKOVSKO ZVONCE” – Pedagoška godina počela s ukupno 536 djece od kojih su 152 nova korisnika
U makarskom vrtiću počela je 1. rujna pedagoška godina 2020./2021. s ukupnim brojem upisane djece 536. Od toga je 284 dosadašnjih korisnika i 152 nova korisnika te je ustrojeno ukupno 29 skupina.

Od Anele Židić, ravnateljice Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce”, doznajemo kako su se organizirali obzirom na specifične uvjete na početku ove pedagoške godine te koje su novosti.

U vrtiću Radost 7- satni produljeni boravak

- Ove pedagoške godine osim redovitih programa ustrojene su dvije skupine koje provode Montessori program u cjelodnevnom 10-satnom programu te dvije skupine koje provode vjerski katolički program. Novost je i cjelodnevni 7- satni produljeni boravak koji je od ove godine ustrojen u objektu „Radost“. Djelatnici Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce“ se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera te molimo roditelje da budu odgovorni i prilikom ulaska u objekte nose zaštitne maske i dezinficiraju ruke. Zbog navedenih epidemioloških mjera stručna služba vrtića i cjelokupno administrativno osoblje raspoređene su u dvije smjene te će roditelji moći koristiti usluge članova stručne službe u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima – kaže ravnateljica Židić.

Doznajemo da u adaptacijskom tjednu od 1. do 4. rujna djeca, novi korisnici imaju mogućnost kraćeg boravka u skupini uz dogovor s odgojiteljima. Nažalost, ove godine zbog epidemioloških mjera vrtić nije u mogućnosti dozvoliti boravak roditelja s djecom u adaptacijskom tjednu. Isključivo je u kraćem vremenu i prema unaprijed predviđenom rasporedu dozvoljen boravak roditelja za djecu rane dobi u jasličkim boravcima, ali uz stroge mjere sukladno preporukama HZJZ-a.

Preporuke i mjere za roditelje

Iz DV ‘Biokovsko zvonce’ podsjećaju na preporuke i mjere za roditelje po uputama HZJZ: – Ne dovoditi dijete i ne dolaziti u pratnji djeteta ako su prisutni simptomi respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće disanja, poremećaj osjeta njuha i okusa), odnosno ako je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi. Roditelj je dužan kod kuće prije dolaska u vrtić djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu i evidentirati je u posebnu bilježnicu koju dostavlja odgojitelju na uvid. Odrasla punoljetna osoba u pratnji djeteta dužna je nositi zaštitnu masku prilikom ulaska u objekt. Osoba u pratnji dezinficira ruke na ulasku u vrtić i održava razmak od 1,5 metar, u slučaju da nastane gužva potrebno je malo pričekati. Redovito pratiti mjere i preporuke nadležnog civilnog stožera i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Još jednom molimo roditelje da poštuju sve navedene preporuke te ako imaju saznanja da su bili su bliskom kontaktu sa zaraženom osobom da o istom odmah obavijeste ravnatelja Ustanove, a dijete preventivno povuku na par dana iz vrtića jer na taj način sprječavamo širenje zaraze i izolaciju cijelih skupina.

Zahvaljujući odgovornom postupanju ljetni rad prošao bez ugroze

- Ovogodišnji ljetni rad je prošao bez ugroze u skupinama upravo zahvaljujući odgovornom postupanju roditelja pojedinaca koji su po saznanju da su bili u kontaktu s osobom pozitivnom na Covid -19 odmah reagirali, obavijestili ravnatelja ustanove te su preventivno na par dana i povukli svoju djecu iz vrtića. Na ovako odgovornom ponašanju i pravovremenom reagiranju svima zahvaljujemo! Iskreno se nadamo se da će situacija sa virusom Covid-19 biti pod kontrolom kroz cijelu pedagošku godinu i da nam se neće dogoditi proboj virusa u ustanovi, ali svi moramo biti svjesni kako samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca prema sebi i drugima možemo to uvelike prevenirati. Iz DV „Biokovsko zvonce“ Makarska svima želimo sretan početak pedagoške godine 2020./2021. i što lakšu prilagodbu u našim vrtićima -  naglasila je ravnateljica Anela Židić uz pozdrav – Ostanite odgovorni!

 

J.Glučina/arhiva MP

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh