VATERPOLO – Prvenstvo Hrvatske se igra, Regionalna liga ne prije proljeća

VATERPOLO – Prvenstvo Hrvatske se igra, Regionalna liga ne prije proljeća
Nacionalni vaterpoloski savezi Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije, a koji organizacijski stoje iza regionalne vaterpolo lige usuglasili su se da će se ovo nadmetanje u idućoj natjecateljskoj sezoni 2020/ 2021. odvijati izmijenjeno u dosad uobičajena izdanja. Naime, uslijed pandemije koronavirusa, a koja je ujedno i otežala financijsku situaciju u svim klubovima, odlučeno je da se sljedeća sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sustavom. Svaka će država, odnosno nacionalni savezi održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proljeće 2021. g. u ožujku ili travnju navedene godine, kada se steknu uvjeti, odigrala turnirska završnica Regionalne lige.

Sustav natjecanja za RVL 2020. /21., broj klubova i kalendar će Upravni odbore RVL donijeti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon spoznaje FINA i LEN kalendara natjecanja za 2020. /21. godinu. Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije) čvrsto podržavaju natjecanje RVL, te su odlučni učiniti da ono ostane i u budućnosti, istaknuto je u priopćenju koje je objavio Hrvatski vaterpolo savez.

Hrvatska vaterpolo liga za sada bi brojila 11 klubova (Jug, Mladost, Jadran, Mornar, Primorje, Medveščak, POŠK, Galeb MR, Solaris, Medveščak, Zadar), a postoji mogućnost da dvanaesti klub bude KPK sa Korčule. Milovan Čović, trener Galeba kaže da bi oni uskoro trebali početi s pripremama, a početak prvenstva očekuje se krajem rujna ili početkom listopada ove godine.

J. Kovačević/Ž. Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh