MEĐUNARODNA MTB UTRKA XCO SAMOBOR – Ivan Okmažić osvojio Kup Hrvatske, odličan plasman BK Makarska

MEĐUNARODNA MTB UTRKA XCO SAMOBOR – Ivan Okmažić osvojio Kup Hrvatske, odličan plasman BK Makarska
Nakon osvojenog nacionalnog prvenstva u MTB –USPONu BK „Makarska“ je nastavio s odličnim rezultatima i to na 27. izdanju međunarodne MTB utrke XCO Samobor koja je i ove godine uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije /UCI/ kao Class 1 utrka.

Iako je ukupan broj natjecatelja bio manji nego prošlih godina zbog ograničenja prelazaka granica zbog koronavirusa, na utrci je ipak bilo nešto inozemnih natjecatelja među kojima i jedno iznimno zvučno ime. Naime, jučer je na samoborskoj stazi nastupio Vlad Dascalu iz Rumunjske, član ekipe Team Trek Pirelli, koji je aktualni svjetski prvak do 23 godine.

- Na utrci su Makarani bili odlični i osvojili prvo mjesto u kadetima (U 17), a poretku klubova (bodovanje klubova radi se samo za hrvatske klubove) od 27 klubova koji su nastupili, BK „Makarska“ je bila 10. što je i prošlogodišnji plasman u Kupu Hrvatske- XCO. Po vrlo vlažnom, blatnjavom i skliskom terenu samo najbolji su uspjeli doći do cilja: Ivan Okmažić, kadet nakon tri kruga od 4.100 m osvojio je Kup u vremenu od 48;50, s 2;58 prednosti pred drugoplasiranim. Luka Okmažić je u kategoriji juniora, nakon četiri ista kruga došao je sedmi s vremenom od 1:15;47 u jakoj konkurenciji gdje je Kup osvojio domaći natjecatelj i najbolji hrvatska junior u MTB- Fran Bošnjak – izvijestio nas je Neno Židić, tajnik BK Makarska.

 

 

J.K./BK Makarska

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh