MAKARSKE OSNOVNE ŠKOLE – Udžbenici bi sutra mogli stići

MAKARSKE OSNOVNE ŠKOLE – Udžbenici bi sutra mogli stići
Sutra bi, kako neslužbeno doznajemo, trebali stići udžbenici učenicima makarskih osnovnih škola. Treći je tjedan od početka nastave ove školske godine. Grad Makarska već godinama osigurava besplatne udžbenike za učenike od 1. do 8. razreda. Zahvaljujući Gradu Makarskoj i ove godine dvije osnovne škole dobivaju besplatno i udžbenike i radne bilježnice.

- Grad je za to osigurao milijun kuna proračunskih sredstava. Knjige su osigurane za svih 1218 učenika u obje škole; OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ oca Petra Perice. Grad Makarska je ove godine radio postupak javne nabave i financirao kupnju radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala učenika osnovnih škola, a drugi dio postupka javne nabave se odnosio na udžbenike koje pokriva Ministarstvo znanosti i obrazovanja – doznajemo od Marine Andačić Krivić, savjetnice za predškolski odgoj obrazovanje u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske.

Istina, ove godine učenike nisu udžbenici dočekali prvi tjedan na školskim klupama. Evo i treći tjedan na nastavu su krenuli bez njih.

- Bilo bi svakako ljepše da smo na vrijeme dobili udžbenike, ali većih poteškoća zbog njihova kašnjenja mi nismo imali. Možda malo više nedostaju nižim razredima, a oni stariji su već navikli na online nastavu. Ali dobit će knjige uskoro i neće biti problema. Mi u našoj školi nismo imali prigovora niti od strane roditelja niti učenika – kazala nam je Marica Gržić, ravnateljica OŠ Stjepana Ivičevića.

Na Zelenki pak u OŠ oca Petra Perice i mnogi roditelji učenika, ali i nastavnici negoduju što učenici već treći tjedan idu na nastavu bez udžbenika, potvrdila nam je ravnateljica Renata Gudelj. Najvažnije je da knjige i radni materijali u osnovne škole sutra stigne.

 

Janja Glučina/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh