Dječji vrtić Biokovsko zvonce: Gradonačelnik imenovao nove članove Upravnog vijeća

Gradonačelnik Tonći Bilić u ponedjeljak je imenovao nove članove Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce u kojem će, kao predstavnici Grada, ubuduće sjediti Ivana Gabrić, Jakov Lovreta, Ita Filipeti i Ana Polić Pavlinović. Imenovanjem novih članova automatski su razriješeni dosadašnji predstavnici Grada Makarske Stipan Stanić, Anita Pervan, Stipe Kotarac i Marija Ursić.

Uz četiri člana koje imenuje Grad, u Upravnom vijeću je još troje članova: dvoje iz redova odgajatelja koje su dosada predstavljali Nada Markić i Milena Majić ( i koji se vrlo vjerojatno neće mijenjati),  te jedan predstavnik roditelja koji bi trebao biti izabran u četvrtak. Do sada je to bio Petar Kelvišer, a prema neslužbenim informacijama, njega bi u novom sazivu mogla zamijeniti Jadranka Alač.

Zbog imenovanja novih članova neće se održati sjednica koju je za petak sazvao sad već bivši predsjednik Upravnog vijeća Stipan Stanić, a na kojoj se trebalo odlučivati o pristiglim molbama na nedavno raspisane natječaje za tri odgajatelja i jednog logopeda na određeno vrijeme.

- Sjednica s dnevnim redom koju je odredio Stanić neće se održati jer su u međuvremenu stupila na snagu imenovanja novih članova. Na dnevnom redu je trebalo biti odlučivanje o zapošljavanju odgajatelja i logopeda, no o tome se ne može raspravljati 13. rujna jer natječaj završava tek 12. rujna i treba pričekati molbe koje mogu stići poštom. Sljedeća sjednica Upravnog vijeća bit će prva na kojoj će se okupiti novi članovi i izabrati novog predsjednika, potvrdio nam je Bilić.

Nove članove Upravnog vijeća, podsjetimo, više ne mora potvrđivati Gradsko vijeće jer je izmjenama Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi njihovo imenovanje isključivo u nadležnosti gradonačelnika. Novi saziv Gradskog vijeća Makarske na samom je početku mandata usvojio i odluku kojom se utvrđuju kriteriji za izbor članova nadzornih odbora, upravnih vijeća i školskih odbora, te uprava trgovačkih društava i ravnatelja javnih ustanova u kojima Grad ima svoje dionice ili udjele. Prema novim pravilima, između ostalog, za kandidate s visokom stručnom spremom traži se 3 godine iskustva u struci, za one s višom 5 godina, a za one koji su završili četverogodišnju srednju školu uvjet je 10 godina iskustva.

I.Pleić Foto arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh