VESELJE NA PROZORIMA STARAČKOG DOMA – Zapivale Viole, a nagrada nasmijana lica baka i djedova

VESELJE NA PROZORIMA STARAČKOG DOMA – Zapivale Viole, a nagrada nasmijana lica baka i djedova
U novim normalnim okolnostima i osobama koje su pune radne energije teško padaju ograničenja, a njih itekako osjete naši najstariji sugrađani u Domu za starije i nemoćne osobe Makarska koji radi epidemioloških mjera vrijeme moraju provoditi pod svodovima svoje nove kuće.

Kaže se da je pjesma lijek za sve, za srce posebno, a to se moglo doživjeti i za jučerašnjeg gostovanja klape Viole iz Drvenika, koje su pjevajući pod prozorima Doma izmamile plimu lijepih emocija i nasmijala lica najstarijih sugrađana. Zaljubljenice u klapsko pjevanje posebno su ih evergrinima vratile u mladost.

- Srce nam je bilo veliko kada smo vidjele da su se u trenu balkoni i prozori ispunili znatiželjnim staračkim licima. Kada je potekla pjesma shvatile smo značenje izreke ‘Onaj tko daje, stostruko prima’. Vesela lica bila su najveća nagrada za naš polusatni nastup koji smo planirale 1. listopada na Dan starijih osoba – doznajemo od voditeljice i jedne od utemeljiteljice klape Viole Ivane Andrijašević, inače nastavnice glazbene kulture u Osnovnoj školi Gradac.

Ponosna je na njihovu 19-godišnju tradiciju, brojna gostovanja, ali Ivani Pudar Pećar, koja klapi daje i gitarističku notu, Ivani Pećar, Duški Ivičević, Branki Gojun, Nadi Andrić, Sandri Kačić Miošić, ovaj mini koncert velik je po mnogočemu. Njime su se odazvali pozivu Hrvatske biskupske konferencije i sloganu ‘Zagrlimo starije pjesmom’.

– Darovali smo pjesmu, a mi smo se vratile kućama ispunjena srca – dojmljivo će Ivana Andrijašević.

- Naš Dom na ovaj način kroz šest mjeseci nitko nije posjetio. Uistinu svijetli trenutak za nas, hvala Violama – kazala je Marija Lelas, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Makarska.

 

 

Jasna Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh