SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” – Radionica “Tata od zanata” od 17. listopada u 16 sati

SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” – Radionica “Tata od zanata” od 17. listopada u 16 sati
Od subote 17. listopada Udruga Savjetovalište “Lanterna”, kreće s novim radionicama
za tate i djecu predškolske i školske dobi pod nazivom “Tata od zanata”. Podsjetimo, radionice se organiziraju od lipnja ove godine u sklopu projekta “Uključi se tata” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Cilj projekta je poticanje očeva na aktivniju obiteljsku ulogu kroz projektne aktivnosti.

Jedna od aktivnosti pod nazivom “Tata od zanata”, započinje 17. listopada. To su radionice za očeve i djecu koje će provoditi naša dugogodišnja suradnica Božena Delaš. Radionice su zamišljene kao svojevrstan laboratorij za djecu i očeve u kojem će oni zajedno kreirati scenografiju, koristiti reciklirane materijale, koristiti se različitim alatima, usvajati nove vještine i u potpunosti se prepustiti mašti, doznajemo od Patricije Batinović, voditeljice projekta.

Finalni rezultat ovih radionica je izrađena mobilna scenografija koja je namijenjena osnovnoj školi, a koju će oni moći dodatno prilagođavati pojedinim priredbama.Vrijednost ovih graditeljskih radionica je u povećanju usmjerene komunikacije, jačanju povezanosti unutar grupe, poticanju suradnje, razvijanju sposobnosti pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja, ističu u Lanterni.

Radionice će se održavati u prostorijama Udruge na adresi Trg Tina Ujevića, a prva je u subotu s početkom u 16 sati. Očevi koji žele kvalitetno provesti vrijeme sa svojom djecom izrađujući scenografiju mogu se prijaviti na mail: savjetovaliste.lanterna@st.t-com.hr ili na broj Udruge 616-992.

 

J.G.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh