UDRUGA BIJELI KRUG HRVATSKE- Mobilni tim za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja od sljedećeg tjedna i u „Lanterni“

UDRUGA BIJELI KRUG HRVATSKE- Mobilni tim za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja od sljedećeg tjedna i u „Lanterni“
Zbog potreba građana s makarskog područja, a ujedno i nedostatka pružatelja socijalnih usluga žrtvama obiteljskog nasilja na istom području, udruga Bijeli krug Hrvatske će jedanput mjesečno, započevši od sljedećeg tjedna, osigurati dostupnost usluga mobilnog tima u prostorijama Savjetovališta „Lanterna“ iz Makarske, navodi se u priopćenju za javnost. Mobilni tim stručnjaka za prvu grupu bit će dostupan u prostorijama Lanterne od 22. listopada od 9 do 12 sati.

Ova nova socijalna usluga je jedna od aktivnosti projekta „Prekriži nasilje“ kojeg udruga Bijeli krug Hrvatske provodi od 1. travnja 2020. uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda. Namijenjena je žrtvama i svjedocima obiteljskog nasilja te članovima njihovih obitelji kojima je dostupnost besplatnih usluga pomoći i podrške ograničena zbog udaljenosti od Splita, lošije materijalne situacije, starosti, invalidnosti ili same specifičnosti pojedinačne situacije koja zahtjeva proaktivni pristup osobi u njenom okruženju.

Usluga mobilnog tima uključuje procjenu potreba svake pojedinačne žrtve, pružanje potrebnih informacija i pravnih savjeta u okviru primarne pravne pomoći, u posebnim slučajevima osiguravanje odvjetničkog zastupanja, psihosocijalnu podršku ili jednostavno samo razgovor u anonimnosti i povjerenju.

Stručni tim u sastavu od diplomirane pravnice, psihosocijalne savjetnice i voditeljice projekta će za prvu grupu korisnika biti dostupan u četvrtak 22. listopada 2020. u prostorijama Savjetovališta „Lanterna“ u Makarskoj, na adresi Trg Tina Ujevića 5/3, u vremenu od 9 do 12.

„Za organiziranje svih sljedećih susreta pozivamo građane da se jave našim partnerima Savjetovalištu „Lanterna“ na broj telefona 021/616-992 ili direktno udruzi Bijeli krug Hrvatske na broj telefona 021/783-449, stoji u priopćenju za javnost koje potpisuje Livija Plančić, predsjednica Udruge.

 

J.G.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh