Gradnja pristupne ceste za zgrade stanova POS-a počinje 13. rujna

Premda je početak gradnje pristupne ceste za zgrade POS-a bio najavljen za početak ovog tjedna, ipak će to biti koji dan poslije. Budući stanari strpljivo čekaju studeni, kada je prema svim obećanjima, vrijeme za njihovo useljenje u stanove POS-a u Makarskoj.

Prema najnovijoj situaciji gradnja pristupne ceste za zgrade POS-a ne može započeti prije petka, odnosno 13.rujna. Hoće li i tada, vidjet ćemo. No budući se već kasni trebalo bi koristiti svaki dan. Jer, rok za završetak radova od dana ulaska u gradilište je 45 dana. Tako, što se tiče gradnje pristupne ceste, ne bi trebao biti prolongiran rok useljenja koji je prema najnovijem odgovoru APN-a 31. listopada. Hoće li tako i ostati već za koji dan pojasnit će predstavnici APN-a koji su uskoro najavili svoj dolazak u Makarsku, kaže Tea Botica, voditeljica Odsjeka za opće i pravne poslove u Gradskoj upravi, od početka uključena u ovaj projekt.   

-Potvrda Glavnog projekta je izdana 5. rujna i osam dana nakon njezina izdavanja  izvođač – Cestar  d.o.o. Split može otpočeti radove, a to je 13. rujna, kazao nam je Tonči Vuković, voditelj Odsjeka za prostorno plansku dokumentaciju u Odjelu za gospodarenje prostorom grada. Podsjeća kako je nakon otkupa zemljišta, izabran izvođač radova i prikupljene sve suglasnosti za izdavanje glavnog projekta. Ne radi se o posebno velikom zahvatu (250 metara ukupne duljine ceste) da ne bi bila brzo završena.

Piše J.Glučina  / Foto Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh