GRAD MAKARSKA I SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” URUČILI NAGRADE VOLONTERIMA – Oni našu zajednicu čine boljom i sretnijom i zato im velika hvala

GRAD MAKARSKA I SAVJETOVALIŠTE “LANTERNA” URUČILI NAGRADE VOLONTERIMA – Oni našu zajednicu čine boljom i sretnijom i zato im velika hvala
- Volonteri su ponos ovoga grada i zaslužili su najbolje nagrade, priznanja i čestitke. Svoju empatiju slobodno vrijeme stručnost i spremnost zajednici nesebično daju potrebitima čineći tako našu zajednicu boljom, humanijom i sretnijom, istaknuto je danas na svečanosti uručenja nagrada, priznanja i zahvalnica volonterima grada Makarske. U ime organizatora  tradicionalne dodjele nagrada uoči Dana grada, volontere su pozdravili, čestitali im i posebno zahvalili Dražen Nemčić, dogradonačelnik grada Makarske i Sanja Puharić, predsjednica Udruge Savjetovališta “Lanterna” koja je posebno istaknula značaj volontiranja, ali i rad koordinatora volontiranja na dobrobit zajednice.

 Zvonko Puharić, volonter 2020.

Na značaj volontiranja i o projektu te aktivnostima Lanterne u ovoj godini u poznatim okolnostima, kada su volonterski, značajne akcije odradili i volonteri i organizatori volontiranja, podsjetila je voditeljica projekta Patricija Batinović. Uz poštivanje epidemioloških mjera u prostoru Vatrogasnog doma uručene su nagrade za najzaslužnija volonterska zalaganja u četiri kategorije, a laureati su se potom zajedno fotografirali na Kačićevu trgu.

Volonter 2020. godine je Zvonko Puharić. Nenad Židić, dobitnik je nagrade u kategoriji –Dugogodišnji doprinos razvoju lokalne zajednice volonterskim radom. Pjevački zbor Matice umirovljenikaMarineta  dobitnik je nagrade za kategoriju – Organizator volontiranja 2020. Bruna Rašić dobitnica je nagrade za kategoriju mladi volonter/volonterka.

Posebna priznanja

Posebno priznanje ovom je prigodom uručeno Volonterskom centru Crvenog križa Makarska i posthumno pokojnoj Zoji Puharić, za njezino nesebično davanje sebe i silno pomaganje brojnima u zajednici, koje je uručeno njenom sinu.

 Zahvalnice

Uručene su i zahvalnice najzaslužnijima. Lucija Batinović, dobila je zahvalnicu za kategoriju mladi volonter/volonterka. Plivački klub “Galeb” dobitnik je zahvalnice za kategoriju organizator volontiranja 2020. U istoj kategoriji zahvalnica je pripala i Udruzi za istraživanje, promicanje i zaštitu kulturne baštine Makarskog primorja i zabiokovlja – Kačić. I Udruga za održivi razvoj- Osejava također je dobitnik u kategoriji organizator volontiranja. U kategoriji za dugogodišnji doprinos zajednici kroz volontiranje nema priznanja.

 

J.Glučina /IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh