KOŠARKA – Amfora u prvom poluvremenu osigurala pobjedu

KOŠARKA – Amfora u prvom poluvremenu osigurala pobjedu
3. kolo 2. HKL – Jug

Amfora   -   Cetina       80 : 65     (20 : 11, 27 : 15, 18 : 23, 15 : 18)

Makarska. Dvorana na GSC-u Makarska. Bez gledatelja.

Suci: Petar Pepur, Ante Pepur i Josip Strikić (Split).

Amfora: Klepo, Morris 20, Lalić, Vučko, Batistić 18, Tomić Ferić 12, Saračević 6, Šimić, Pribisalić 2, Selak 4, Han 18. Trener: Nenad Videka.

Cetina: Žuro, Ivkošić 5, T. Šipić, Boban 17, B. Šipić 17, Percela 4, Matić 5, B. Šipić 3, Jagnjić 10, Grizelj 2. Trener: Bruno Šipić.

Makarani su od početka susreta nametnuli takav ritam igre koji gosti nisu mogli pratiti. Dovoljno je bilo pogledati semafor u 6. minuti na kojem je svijetlilo 14:2. Amfora je tako dobro otvorila utakmicu da se Triljani nisu uspjeli ni okrenuti, a već su bili u debelom minusu. Morris, Batistić i Han pogađali su iz svih pozicija, a do odlaska na odmor potonuli su na više od 20 koševa minusa (37 : 26). Gosti su u nastavku pojačali intezitet kako bi izbjegli još veći minus, ipak, u trećoj četvrtini uspjeli su zaustaviti napade domaćih i izbjegli još veću blamažu. Ušla je Cetina nešto življe u zadnju četvrtinu, a Boban i B. Šipić igrali su preciznije. No ni u jednom trenutku nisu uspjeli utakmicu učiniti neizvjesnom. Igrači Nenada Videke bili su precizni u pogađanju trica, Morris ih je zabio 4, Batistić i Saračević po 2, a Han i Tomić Ferić po jednu. Ako Amfora uspije pronaći jednog pravog centra, mogla bi se pravom biti među klubovima koji će se boriti za sam vrh prvenstvena ljestvice.

J. K./Ž.K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh