UZOR OSEJAVA ORGANIZIRALA AKCIJU KOLEKTIVNE SADNJE DRVEĆA – Makarski osnovnoškolci zasadili kostele, čičindre i bajame u školskim dvorištima

UZOR OSEJAVA ORGANIZIRALA AKCIJU KOLEKTIVNE SADNJE DRVEĆA – Makarski osnovnoškolci zasadili kostele, čičindre i bajame u školskim dvorištima
Udruga za održivi razvoj Osejava drugu godinu zaredom organizirala je akciju kolektivne sadnje drveća na inicijativu Udruge “Zasadi stablo, ne budi panj”. S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i svijetu, akcija je ove godine održana samo s učenicima iz osnovnih škola OŠ Stjepana Ivičevića i OŠ oca Petra Perice.

- U akciji je sudjelovalo 40-ak učenika, a zasađena su stabla kostele, čićindre i bajama u dvorištima škola, a koja je donirala Udruga Osejava. U prošlogodišnjoj akciji kolektivne sadnje drveća pod nazivom “Zasadi drvo, ne budi panj” zasađeno je preko tisuću stabala diljem poluotoka Osejave i Sv. Petra, a sudjelovalo je 300-ak volontera građana Makarske, podsjetili su u današnjem priopćenju za javnost iz Udruge.

Udruga Osejava planira sudjelovati i u akciji Hrvatskih šuma kojom se također planira kolektivna sadnja, a kojom bi se omogućilo sudjelovanje građana volontera uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a o detaljima će građane uskoro obavijestiti.

 

J.G

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh