SABATINA 2020. S OKUSIMA ‘DIŠPETA’ – Pozlatila se Kapja Pošip iz 2019., a srebreni se Kapja Crno iz 2018.

SABATINA 2020. S OKUSIMA ‘DIŠPETA’ – Pozlatila se Kapja Pošip iz 2019., a srebreni se Kapja Crno iz 2018.
Makarski vinari Damir Rakić i Marin Bušelić sa svojom vinarijom ‘Dišpet’ spadaju u mlade snage vinske scene, s vrhunskim iskustvom, jer već nakon dvije godine ruke su im pune nagrada.

Nakon što su koncem rujna u Londonu na prestižnom natjecanju Decanter, u jakoj konkurenciji, kući donijeli srebro, nove dvije nagrade svijetle se u njihovim rukama. Probrana i stručna nepca na ‘Sabatini 2020′ održanoj u hotelu Croatia u Cavtatu, odlučila su da Kapji Pošip iz 2029. pripada zlatna medalja, a Kapji Crno iz 2018. srebrna medalja.

- Sretni smo da su naš trud i put prepoznati u najjačoj konkurenciji. U cijelu vinsku priču krenuli smo prije dvije godine, izazov je veliki, a zato su i nagrade tako značajne, kažu nam Damir i Marin, uz napomenu da je ove godine ovo najprestižnije natjecanje vina iz Dalmacije koje je  ujedno i međunarodnog karaktera, ali tradicionalno druženje zbog novog normalnog zamijenjeno je za online.

Šaljivo dodaju: – Znamo za onu lako se pokazati u svitu, ali ništa to ne vrijedi ako se ne pokažeš na kućnom pragu.

Pojašnjavaju: -Iznimno nam je drago  da je naše vino Kapja Pošip 2019. osvojilo zlatnu medalju u konkurenciji buteljiranih vina. Ipak se radi o našoj autohtonoj sorti. Drugo naše vino  Kapja Crno osvojilo je srebrenu medalju također u konkurenciji buteljiranih vina. Radi se o kupaži tri francuske sorte ( syrah, c.sauvignon, merlot).

- Voljeli bi napomenuti da Makarsku malo po malo stavljamo na listu uz bok najpoznatijih vinskih gradova. Želimo da u našem gradu kroz naše restorane vrhunska vina našeg brenda mogu kušati i domaći i gosti, te se trudimo da na najbolji  način prezentiramo naš rad i naš grad. U bačvama Vinarije Dišpeti kroz 2019. i 2020. spremljeno je još vrhunske Kapje te se nadamo da ćemo i u budućnosti ostvariti iste ili bolje rezultate. Napominjemo da je sve više dobrih vina i vinara u našem okruženju, a neki od njih su i naši vrhunski prijatelji – ponosno će Damir Rakić i Marin Bušelić, iza kojih je uspješna vinska godina. Dok se toči staro vino nove butelje zriju i spremne su za ocjenjivanje.

 

 

Jasna Morović

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh