3. HNL-JUG, 14. KOLO Hrvace – Zmaj nije odigrano

3. HNL-JUG, 14. KOLO  Hrvace – Zmaj nije odigrano
Utakmica 14. kola Treće HNL-Jug između Hrvaca i makarskog Zmaja nije odigrana. Makarani su po saznanju da im je jedan igrač pozitivan na COVID – 19, a više njih u samoizolaciji obavjestili povjerenika lige i domaćina da ne mogu igrati radi toga. No, i pored toga u Hrvace su doputovali suci i delegat utakmice Anita Nenada iz Dubrovnika. A u službeni zapisnik je navedeno: – HNK Zmaj se u zakazano vrijeme nije pojavio u Hrvacama. Nakon 15 minuta od predviđenog vremena početka utakmice sudačka trojka i momčad Hrvaca napustili su teren. O svemu sam obavijestila povjerenika za natjecanje i to u 13 sati prije početka službenog brifinga. Potom u 14 sati kada je utakmica trebala početi te u 14.15 nakon što smo čekali 15 minuta po propozicijama natjecanja – napisala je Anita Nenada .

Priopćenje za javnost HRNK Zmaj

HRNK Zmaj obavještava javnost da je jedan igrač njegove seniorske momčadi dobio pozitivan nalaz na COVID-19, identitet sukladno zakonu o zaštiti podataka /GDPR/ ne možemo objaviti. Prema uputama epidemiološke službe više igrača naše prve momčadi nalazi se u desetodnevnoj samoizolaciji. Iz navedenog razloga Zmaj nije mogao odigrati prvenstvenu utakmicu 14. kola 3. HNL-Jug, te je o tome obavijestio povjerenika natjecanja i domaćina utakmice. O svim novim informacijama Zmaj će pravovremeno obavijestiti javnost, stoji na kraju priopćena makarskog trećeligaša.

Iz kluba smo saznali da su vijest o tome da je jedan njihov igrač pozitivan saznali u jutarnjim satima dana kada se utakmica trebala odigrati. O svemu su obavijestili nadležne institucije i zatražili odgodu, no povjerenik natjecanja im je rekao da je preostalo malo vremena za to. U klubu ističu da im je zdravlje igrača i njihovih najbližih na prvom mjestu, a da bi putovanje i odigravanje utakmice u ovom trenutku bio prevelik rizik koji oni ne mogu prihvatiti.

Da ovo nije jedini slučaj neodigravanja utakmice zbog korone, potvrđuje i odgode utakmica između Zmaja B i Sloge te Splita i Kamena.

J. Kovačević/arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh