KOŠARKA – Poraz Amfore u Solinu

KOŠARKA – Poraz Amfore u Solinu
Košarkaši makarske Amfore kao da nisu ni izašli na parket solinske dvorane u utakmici 5. kola protiv domaćeg kluba, i po igri i rezultatu. Nakon posljednjeg zvuka sirene na semaforu je svjetlilo nestvarnih 124:56. Ovo je svakako jedan od najveći poraz u povijesti kluba, a trebao je to biti derbi u kojem su se sastali do ovog kola neporažene momčadi. Makarani su teško stradali u Solinu kada su pod imenom Kingtrade 2006., također poraženi rezultatom 115.45, pa se sa pravom može reći da grad na ušću Jadra ne mogu pamtiti po dobrom. Domaći su se u ovom susretu nametnuli od njegova početka, gosti su cijelu utakmicu bili u minusu koji se stalno povećavao. Solinjani su potvrdili da sa pravom računaju na osvajanje prvog mjesta koje bi im donijelo igranje u drugom košarkaškom rangu.

Trener Amfore Nenad Videka bio je potpuno utučen nakon ove utakmice i s velikom nelagodom je kazao – Jako me sramota nakon ovakve ako se to može reći -  igre. Ustvari nemam što pametno kazati, nema nikakvog opravdanja za ovo što nam se dogodilo u Solinu.

Solin   -   Amfora   124   :   56   (30:15, 33:10, 34:12, 27:19)

Dvorana Bilankuša u Solinu. Bez gledatelja.

Suci: Koharević, Sarajlić i Roglić (Split).

Solin: Vuković, Vidović 6, Kunac, Petrašić 11, Barišić, I. Jukić 23, Šakota 13, Sirišćević 26, Šamadan 13, Duvnjak 2, Jurčević 26, T. Jukić 4. Trener: Hrvoje Oršulić.

Amfora: Božek 8, Radalj, Klepo 2, Trittela, Šimić, Batistić 5, Ferić Tomić 6, Saračević 3, Bokšić 9, Selak 8, Han, Morris 15.Trener: Nenad Videka.

Još su igrali Cetina – Split II (95 : 77), a odgođene su utakmice između: Mislav- Sukošan, DOŠK – Diadora, Dražen Petrović – Trogir.

Trenutni poredak:

Solin 8, Diadora 8, Dražen Petrović 7, Amfora 7, Sukošan 5, Trogir 5, Mislav 5, Cetina 5, DOŠK 4, Pet bunara 4, Split II 4.

Košarkaši Amfore u idućem kolu su slobodni.

J. K./Ž.K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh