KUP HRVATSKE U VATERPOLU – Loš start Galeba

KUP HRVATSKE U VATERPOLU – Loš start Galeba
Vaterpolski prvoligaši nastavljaju s natjecanjem. Oni su najveći rang te njima Vlada RH nije zabranila igrati i trenirati. Kvalifikacijski turniri Kupa Hrvatske bili su odgođeni dva puta radi koronavirusa, a trebali su se igrati u Dubrovniku i Zagrebu. Jug i Mladost su bili prošlogodišnji finalisti natjecanja i time stekli pravo domaćinstva ovogodišnjeg natjecanja. Na turniru u Dubrovniku pored domaćeg Juga još igraju makarski Galeb MR, Primorje, Solaris, KPK i Zadar 1952, igra se u petak i subotu i igra se po ligaškom sustavu (svatko sa svakim). Po dvije najbolje momčadi iz kvalifikacijskih skupina plasirat će se na završni turnir Kupa koji će se odigrati sredinom siječnja iduće godine. Galeb MR nastupa u dosta oslabljenom sastavu, a u prve dvije utakmice odigrane jučer doživio je dva uvjerljiva poraza.

Rezultati 1. kola:

Primorje EB – Galeb MR 25 : 4, Jug AO – KPK, Solaris – Zadar 1952 27 : 6

2. kolo:

KPK – Galeb MR 18 : 6, Jug AO – Solaris 16 : 7, Zadar 1952 – Primorje EB 3 : 17

Poredak:

Jug AO 6, Primorje EB 6, Solaris 3, KPK 3, Galeb MR 0, Zadar 1952 0

Nakon prvog dana turnira maksimalan broj bodova imaju domaći Jug AO i riječko Primorje EB, i oni su najizgledniji putnici na završni turnir dok su Galeb MR i Zadar 1952 gotovo bez ikakvih izgleda za nastup na završnici.

Za Galeb MR nastupaju: Topić, Zubac, Peruzović, Vukojević, Ledić, Vodopivec, Marinović, Antonijević, Šarić, Miočević, Ravlić.

J. K. /Ž.K.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh