PRVA VELIKA JESENSKA KIŠA – Palo 36 litara u jednom danu, a još će toliko, sve šahte ‘popile’ vodu, bez plavljenja križanje na Zelenki iznad Biokovke

PRVA VELIKA JESENSKA KIŠA – Palo 36 litara u jednom danu, a još će toliko, sve šahte ‘popile’ vodu, bez plavljenja križanje na Zelenki iznad Biokovke
Kišno nevrijeme zahvatilo je u protekla 24 sata Makarsku i Primorje. Kako doznajemo od Milivoja Brkušića, voditelja Gradskog centra Osejava Makarska, u protekla 24 sata palo je 36 litara kiše po metru.

- Nasreću, nema dojava da su velike padaline ostavile posljedice po gradskim ulicama. Izuzetak su pojedine vozila kojima se dogodio kvar ali su im u pomoć priskočili policajci PP Makarska, izvijestio nas je Brkušić, dodajući kako će kiše biti još i to najmanje u količini koja je već pala.

Naravno, normalno stanje na prometnicama unatoč velikim oborinama, nije slučajnost. Grad Makarska zajedno s Vodovodom za sušna vremena radi na čišćenju i održavanju šahti što se pokazalo vrlo učinkovito. Ulični odvodi uspiju primiti svu kišu pa stoga gradski komunalci i vatrogasci nisu trebali intervenirati.

Posebno kritično stanje znalo je biti na Zelenki, na križanju iznad Biokovke, pa su u hotelu imali pune ruke posla kupeći vodu. Sada je stanje drugačije.

Grad Makarska je veliki dio sredstava namijenjen izgradnji i uređenju komunalne infrastrukture uložio upravo u regulaciju odvodnje na zapadnom dijelu grada u kojem je posebno kritična točka bila Zelenka. Povodanj na magistrali je stvarao teškoće vozačima i kućama. Završetkom ove investicije trajno je riješen problem. I za vrijeme kišnog proloma, kakav je bio, količina vode na kolniku je minimalna i promet se odvija normalno.

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh