Hoteli Makarska puni: Zaustavljen booking do konca rujna

Iznimno lijepo i toplo vrijeme unatoč kratkotrajnoj kiši zadržalo je goste na Makarskom primorju. Hoteli su odlično popunjeni do konca rujna. U hotelu Meteor zaustavljen je booking do 28.rujna! Sjajna je to vijest, ali nije neuobičajna za makarske hotele. Hotel Meteor se prodaje za tjedan poslije, dakle od 28.9.do 5.10. i dolazi na 85 posto popunjenosti taj tjedan. I u hotelu Dalmacija zaustavljen je boking do 21.rujna i hotel se od tada do 5.listopada prodaje te mu je popunjenost 77 % u tom terminu. Hotel Rivijera je također u punom pogonu do 28. 9., a tjedan poslije, do 5.listopada će ugostiti pet grupa i onda se taj hotel zatvara. Hotel Dalmacija ostaje otvorena do 19.10., a Meteor do 17.11 do 16.veljače.

-Meteor će do konca mjeseca imati popunjenost stotinu, Dalmacija 97 i hotel Rivijera 95 posto.Trebalo bi biti u ovom mjesecu 39 tisuća noćenja! Samo u rujnu! Podaci vrlo vesele osobito ima li se u vidu da smo povećali cijene za rujan u prosjeku 6-7 % u odnosu na prethodnu godinu. Dakle, u odnosu na glavnu sezonu su cijene spuštene, ali u usporedbi s rujnom 2012.su veće! Financijski pokazatelji za prvih 11 dana rujna veći su za 450 tisuća kn u odnosu na usporedno razdoblje 2012. Inače, ukupno će za deveti mjesec financije biti veće za milijun i 200 tisuća kn. Prošle godine smo u rujnu uprihodovali 1o milijuna kn, a ove će godine prihod biti 11.200.000 kn, naglašava Bepo Srzić, direktor Hotela Makarska dd. Deveti mjesec se inače najviše puni i najprije se zaustavlja boking u rujnu, jer u tom mjesecu ima najviše gostiju povratnika, gostiju koji biraju mirniji termin kada je još uvijek toplo i stabilno vrijeme.

Piše i foto Janja Glučina

Odlično i u listopadu

I u listopadu hotelijeri očekuju odlične rezultate, u hotelu Meteor 10,5 tisuća noćenja, hotelu Dalmacija pet tisuća, Rivijeri 1600 noćenja. Doći će najviše Skandinavaca, Nijemaca i Engleza u listopadu, a ti su gosti i u rujnu najbrojniji uz Ruse koji su do 15.9 i imaju nešto kraću sezonu odmora. -Rusa je bilo u Hotelima Makarska 35% manje u odnosu na prethodnu godinu i to apsolutno zbog režima viza i to se najviše osjetilo u terminu između 15.lipnja i 15.srpnja. Financijski je poslovanje bolje za 2,5 posto nego prošle godine, a po broju noćenja 2 % manje! Uzrok su poplave u Češkoj, zbog kojih je bilo manje punjenje hotela i to Rivijere u srpnju, a zbog nedolaska Rusa slabija popunjenost hotela Meteor, zaključuje Bepo Srzić.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh