TREĆU GODINU ZAREDOM U makarskim osnovnim školama obilježen “Školski medni dan”

TREĆU GODINU ZAREDOM U makarskim osnovnim školama obilježen “Školski medni dan”
U makarskim osnovnim školama 7. prosinca, na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, obilježen je ,,Školski medni dan” u sklopu kojega je učenicima prvih razreda Osnovne škole Stjepana Ivičevića i Osnovne škole oca Petra Perice podijeljeno 169 staklenki meda proizvođača OPG Danja Vranješ. Uz staklenke, prvašići su u poklon paketu dobili i edukativnu slikovnicu ,,Pčelica Jelica i medo Edo”, a škole su se pobrinule za provedbu edukacije o važnosti i značaju pčelarstva.

Grad Makarska, zahvaljujući uspješnoj prijavi na Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Programu školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka, osigurava sredstva za provedbu ovog projekta već treću godinu zaredom.

Cilj programa koji provodi Ministarstvo poljoprivrede za cilj ima educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda kod djece već u ranoj fazi razvoja kao nutritivno vrijedne namirnice te promocija meda i lokalnih proizvođača s ciljem boljeg pozicioniranja na tržištu.

www.makarska.hr

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh