Dječji vrtić Biokovsko zvonce: Ivana Gabrić nova predsjednica Upravnog vijeća

Ivana Gabrić na današnjoj je sjednici izabrana za novu predsjednicu Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce. Za njezinog zamjenika izabran je Jakov Lovreta, a oboje su dobili jednoglasnu podršku svih članova. Osim novoimenovanih predstavnika osnivača Grada Makarske, Ivane Gabrić, Jakova Lovrete, Ite Filipeti i Ane Polić Pavlinović, sjednici su nazočile i dvije predstavnice odgajatelja Milena Majić i Nada Markić te Julija Efendić Milunović, koja je u četvrtak navečer izabrana za novu predstavnicu roditelja u Upravnom vijeću.

Na  prijedlog novih članova osnivača na sjednici je izmijenjen dnevni red koji je predložila ravnateljica Anela Kekez: s dnevnog reda povučene su točke vezane za izvješće ravnatelja o prethodnoj pedagoškoj godini te rasprava o zapošljavanju domaćice i kućnog majstora na pola radnog vremena i zamolbi za pripravnički staž. Tako su članovi na današnjoj sjednici, nakon usvojenih izmjena dnevnog reda, samo primili na znanje izvješće o imenovanim predstavnicima Grada Makarske te izabrali novog predsjednika  i zamjenika predsjednika. Nova predsjednica od uprave je zatražila da u što skorijem roku novim članovima dostavi na uvid svu dokumentaciju i akte vezane za poslovanje dječjeg vrtića kako bi se što prije upoznali s radom i problemima ustanove.

- Prije svega, željela bih se zahvaliti Gradu kao osnivaču, te svim članovima novog  saziva Upravnog vijeća na ukazanom povjerenju. Svjesna sam odgovornosti koju ova funkcija nosi i stoga ću je obnašati savjesno, stručno i profesionalno, u skladu sa zakonskim propisima. Već za sljedeći tjedan planiran je zajednički sastanak članova Upravnog vijeća sa svim zaposlenicima u svrhu predstavljanja novih članova i upoznavanja sa kolektivom. Taj sastanak trebao bi biti i prvi korak ka drugačijem načinu rada Upravnog vijeća. Pri tome mislim na rad koji će biti transparentan i usmjeren ka unapređenju rada vrtića, na dobrobit i u interesu njegovih korisnika, kao i na zadovoljstvo njegovih zaposlenika. U konačnici, i kao roditelju, cilj mi je da kroz rad u Upravnom vijeću našoj djeci osiguramo visoke standarde i kvalitetne temelje za budući put kroz život, kazala nam je Gabrić.

Svi predstavnici Grada s visokom stručnom spremom

Podsjetimo, nove predstavnike Grada u Upravnom vijeću gradonačelnik Tonći Bilić imenovao je početkom tjedna. Upravno vijeće vrtića prvo je u kojem je nova gradska vlast imenovala svoje članove, a raritet je da sva četiri predstavnika Grada imaju visoku stručnu spremu. Ivana Gabrić diplomirani je inženjer biologije, Jakov Lovreta je diplomirani ekonomist, Ana Polić Pavlinović akademska slikarica i profesorica likovne kulture, a Ita Filipeti profesorica talijanskog jezika i književnosti i profesorica pedagogije.

Piše Ivana Pleić Foto arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh