ZŠU MAKARSKE – Obrazloženje nagrade športa za 2020.

ZŠU MAKARSKE – Obrazloženje nagrade športa za 2020.
Na temelju članka 43. i 78. Statuta Zajednice športskih udruga grada Makarska i članka 9. Pravilnika o nagradi športa Zajednice Izvršni odbor Zajednice donio je Odluku o dodjeli nagrade športa Zajednice za 2020. godinu. Obrazloženje odluke o dodjeli nagrade športa za 2020. godinu u kategoriji športašica –
U konkurenciji športaša Toni Vujčić, član Šahovskog kluba Makarska – Toni se šahom počeo baviti kao dijete od 10 godina kada je počeo igrati s Ivanom Ivandom kao trenerom. Već tada je odlazio na kadetska i juniorska natjecanja gdje je postizao zapažene rezultate. Paralelno je nastupao za Šahovski klub gluhih u Zagrebu i za ŠK Makarsku koja se natječe u 2. hrvatskoj šah ligi. Član je hrvatske reprezentacije reprezentacije za gluhe i nagluhe osobe sa kojom postiže iznimne rezultate na svjetskim i europskim prvenstvima. U prosincu 2019. godine kao član hrvatske reprezentacije na Zimskim Olimpijskim igrama osvaja brončanu medalju. Toni je također 2008. godine bio izabran za najboljeg športaša Makarske.
U kategoriji športskih udruga VK Biokovo – Veslački klub Biokovo Makarska osnovan je 1921. godine i u idućoj godini slavi veliki jubilej – sto godina od utemeljenja. A 2020. bila je za njih jedna od najzahtjevnijih i najuspješnijih sezona. Najzahtjevnija zato što je klub radi preuređenja klupskih prostorija morao preseliti na drugu, neodgovarajuću adresu te su mu uvjeti za rad bili znatno otežani. No usprkos tome osvojili su preko šezdeset medalja, juniori i kadeti bili su najuspješniji na Kup i Mini kup natjecanju. Na Vijeću klubova Veslačkog saveza Dalmacije VK Biokovu uručeno je čak deset pehara, a neki od njih i za pobjedu na Mini kup natjecanju u kategorijama juniora B i kadeta za 2020. godinu. Njihov trener Luka Srzić je drugu godinu za redom proglašen je natjecanja Veslačkog saveza Dalmacije. Uspjesi sa državnog prvenstva za 2020. godinu jedan je od najvećih u povijesti kluba. Uz odličja na domaćim natjecanjima osvojeno je i jedno zlato na međunarodnoj regati, a trenutno u klubu trenira preko 70 mladih veslača.
U kategoriji športašica Klara Andrijašević članica Atletskog kluba Sveti Marko – Četvrtu godinu za redom Klara Andrijašević proglašena je najboljom športašicom grada Makarska što je još jedan rekord u Klarinu nizu. Atletska 2020. godina bila je izuzetno uspješna za mladu makarsku atletičarku. Klara je u kategoriji juniorki ostvarila odlične rezultate u svim kategorijama (800, 1500, 3000) . Tako je u dvoranskom dijelu sezone postala prvakinja Hrvatske na 1500 metara za juniorke te viceprvakinja u kategoriji mlađih seniorki i seniorki. Drugi dio sezone na otvorenom donio joj je duplu krunu, biula je prvakinja države u utrkama na 1500 i 3000 metara u konkurenciji juniorki i seniorki. Na Kup natjecanju Hrvatske osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji juniorki i seniorki. Najveći uspjeh sezone bio joj je osvajanje zlatne medalje na 1500 metara sa kojom je iza sebe ostavila najuspješniju sezonu. Uz nastupe za klub natjecala se i u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske na prvenstvu Balkana i bila dvaput druga. Od iduće sezone Klari prestaje juniorski staž, i ubuduće će nastupati kao mlađa seniorka gdje ju čekaju još veći izazovi. Najveći će biti napad na normu za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati iduće godine u Bergamu.
J. K.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh