VELIKO SRCE MAKARANA – Crveni križ iz Makarske danas otpremio 4 šlepera pomoći za stradale u potresu

VELIKO SRCE MAKARANA – Crveni križ iz Makarske danas otpremio 4 šlepera pomoći za stradale u potresu
Makarani su danas u organizaciji Crvenoga križa iz Makarske koju je kao i druga mjesta Makarskog primorja, upravo na današnji dan 1962. pogodio najrazorniji u seriji višednevnih jakih potresa na ovim prostorima, uputili nova četiri šlepera pomoći. Prikupljena su, zapakirana i otpremljena iz Srednje škole ukupno dva šlepera hrane i higijenskih potrepština, te dva šlepera tekstila, posteljine, pokrivača, odjeće i obuće.

Ova donacija će biti najprije dostavljena u  veliki sabirni centrar na Velesajmu u Zagrebu od kuda će se otpremati na stradalo područje po potrebi.

Na žalost, tlo u Sisačko- moslovačkoj županiji i dalje podrhtava, hladno je, pada snijeg, mnogi su ovisni o pomoći, a ona svakako ne izostaje iz cijele Hrvatske. Stradalim u potresu čiji su domovi razrušeni i nemaju krov nad glavom svakako će dobro doći i današnja pomoć iz Makarske.

A za današnju akciju uz 40 volontera Crvenoga križa Makarska koji su dva tjedna prikupljali pomoć, razvrstavali je i pakovali u prostoru srednjie škole, danas se pridružilo i 100-ak volontera i to vatrogasaca i Prijatelja Hajduka iz Makarske i Tučepi i Udruga Kredenca, potvrdio nam je Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska koji se ovom prigodom zahvaljuje ravnateljima makarskih srednjih škola Evelin Bulić i Momiru Sumiću koji su od prvoga dana potresa u Petrinji ustupili prostor škole gdje su volonteri prikupljali pomoć građana iz Makarske i Makarskog primorja.

Sve donacije građana prihvaćali su, pripremili, sortirali i slali na teren volonteri Crvenoga križa na čelu kojeg je voditelj Miroslav Dudaš. Podsjetimo, u akciju slanja pomoći i volontiranju također javili su se brojni građani iz raznih organizacija a od prvoga dana 12 volontera Crvenog križa Makarska je na terenu u Petrinji.

Iz Crvenog križa Makarska zahvaljuju svim građanima i ujedno ih obavještavaju da više ne donose donacije u Srednju školu jer je volonteri moraju pripremiti i urediti za ponovno odvijanje nastave.

O eventualnim daljim potrebama i akcijama Crveni križ će pravovremeno obavijestiti građane.

Janja Glučina / IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh