UČENICI I NASTAVNICI MAKARSKE GLAZBENE ŠKOLE – Riječima i djelima uz sisačke prijatelje GŠ Fran Lhotka

UČENICI I NASTAVNICI MAKARSKE GLAZBENE ŠKOLE – Riječima i djelima uz sisačke prijatelje GŠ Fran Lhotka
Zvuci glazbe dopiru daleko, a kada su uz to znaci vapaja, jer se doslovno srušio jedan umjetnički svijet kao što je to u sisačkoj Glazbenoj školi Fran Lhotka, tada je sve zajedno bolnije. Nasreću, glazbeni duh je nesalomljiv, i koncertom prkosi ruševini.

Na tešku sudbinu sisačkih učenika i nastavnika Glazbene škole u Sisku, a koja ima svoj dislocirani odjel u Petrinji, i koji je također porušen, odmah su reagirali njihovi prijatelji Glazbena škola Makarska.

- Već dan poslije potresa razgovarao sam s ravnateljem škole u Sisku Tomislavom Ivšićem i dogovorio načine i termine isporuke pomoći koje će Glazbena škola Makarska uputiti prijateljskim školama. Jednako tako naša škola pokrenula je i uključila se u organiziranje kolektivne pomoći preko zajedničke udruge Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, udruge koja okuplja sve glazbene škole u Republici Hrvatskoj. Svirat ćemo mi zajedno još puno godina, i školi koja je svojim opsegom slična našoj školi, pomoći pri stvaranju i boljih uvjeta za rad, od ovih u kojima su do sada nastavnici i učenici radili – optimističan je Željko Vlaho, ravnatelj Glazbene škole Makarska.

 

 

J. Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh