MATURANTI SE TESTIRAJU NA KORONAVIRUS – U Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića do danas jedan nalaz pozitivan

MATURANTI SE TESTIRAJU NA KORONAVIRUS – U Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića do danas jedan nalaz pozitivan
Među 1500 maturanata koliko će biti testirano na koronavirus je i 58 učenika četvrtih razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića.

- Testiranje maturanata je na dobrovoljnoj osnovi. Dakle, ako su punoljetni to sami odlučuju, ako nemaju 18 godina za njih moramo imati izjavu o pristanku koju potpisuju roditelji. U našoj školi testiranju će pristupiti 58 maturanata od njih ukupno 108 – doznajemo od Evelin Bulić, ravnateljice SŠ fra Andrije Kačića Miošića.

- Najveći dio maturanata testiran je jučer i to brzim antigenskim testovima, a rezultati su pokazali da je u samo jednom slučaju test pokazao pozitivan rezultat. Kod ovog učenika testiranje na koronavirus je ponovljeno, i rezultat je bio isti. Cijeli razred je sada u izolaciji – ističe školska liječnica dr. Luce Ivanda, a koja je na čelu tima koji provodi testiranje u kojem su mag. sanitarnog inženjerstva ing. Mara Mustapić i medicinski tehničar Petar Neven Budić.

Tijekom jutra testirat će se preostali broj maturanata SŠ fra Andrije Kačića Miošića. Dr. Ivanda najavljuje da će se testiranje na koronavirus u Srednjoj strukovnoj školi organizirati početkom idućeg tjedna, a nakon što se budu znali rezultati ankete koja će pokazati koliko će maturanata pristupiti testiranju na koronavirus koje nije obavezno, ali je poželjno.

 

 

J. Morović/arhiva MP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh