NOVA POLITIČKA STRANKA NEZAVISNA LISTA OSEJAVA: Politika u Makarskoj više neće biti ista

NOVA POLITIČKA STRANKA NEZAVISNA LISTA OSEJAVA: Politika u Makarskoj više neće biti ista
U nedjelju, 24. siječnja, održana je osnivačka skupština stranke Nezavisna lista Osejava.

Inicijalni odbor stranke u osnivanju čine aktivisti u javnosti najviše prepoznati po djelovanju u Udruzi za održivi razvoj Osejava te pridruženi im građani.
Povod za osnivanje političke stranke bilo je dugogodišnje ignoriranje volje građana od strane gradskih čelnika, pogodovanje privatnim interesima nauštrb interesa javnosti te kontinuirana devastacija grada i degradacija Makarske kao turističke destinacije.
Sukladno epidemiološkim mjerama i Zakonu o političkim strankama, osnivačka skupština održana je na više različitih lokacija na otvorenom prostoru. Osnivanje stranke podržali su brojni građani, ujedno osnivači, koji su jednoglasno usvojili sve točke Dnevnog reda. Za koordinatore stranke jednoglasno su izabrane Ivana Miočević Franić i Petra Mravičić, a za članove Upravnog odbora izabrani su: Mihovil Marinović, Manuela Puharić, Petar Kelvišer, Thomas Mravičić i Ivo Lovreta.
Nezavisna lista Osejava (NLO) deklarira se kao stranka koja će svoje djelovanje usmjeriti ka razvijanju strategija u skladu s načelima održivog razvoja, odgovornog upravljanja prostorom, uvažavanju mišljenja struke, transparentnom i otvorenom radu, interakciji građana s gradskom upravom te ekološkoj odgovornosti prema sadašnjim i budućim generacijama. Iz NLO-a poručuju “Politika u Makarskoj više neće biti ista”.
J.G. /arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh