MAKARSKI KAFIĆI NAKON POPUŠTANJA MJERA – Samo rijetki otvorili, čekaju mogućnost živosti na terasama

MAKARSKI KAFIĆI NAKON POPUŠTANJA MJERA – Samo rijetki otvorili, čekaju mogućnost živosti na terasama
Od danas, a nakon popuštanja epidemioloških mjera, omogućen je rad kafićima koji mogu samo izdavati kavu za van i pića, otvaraju se teretane i fitness centri, škole stranih jezika i radionice za djecu.

Prvi jutarnji đir u potrazi za kavom od istoka prema centru grada otkriva da su kafići većim dijelom zatvoreni. Rijetki su poput Vice na Dugišu koji je svoju prvu kavu za van skuhao već u 6 sati i otvoren je do 23 sata. Vlasnik Damir Vranješ kaže kako se radovao ovom danu.

-Duga su dva i pol mjeseca s ključem u bravi. Nije ovo neka zarada, ali dobro je da država pomaže s četiri tisuće kuna po zaposlenom. Puno će bolje stanje biti kada se otvori bašta, a do tada ćemo izdržati.

S osmijehom na licu konobarica Marta Kurtiši otkriva kako je jedva čekala početi raditi. Poštuje sve epidemiološke mjere, okretno poslužuje kavu u papirnatoj čašici na vratima. Zadovoljan gost šaljivo dodaje: – A, gdje ćemo piti, ne smijemo na terasi, a ni na ulici. Doma…?

Hodajući Marinetom, kojom se inače za vrijeme jutarnje kave, čuo žamor, jutros bez čovjeka. Svi su kafići zatvoreni. Neki komentiraju, ne isplati se.

Caffe Zagreb je otvorio. Rano je bilo pa ni konobar nije optimističan. Ipak, kada ugrije sunce, Makarani će na rivu, bit će posla…

 

J. Morović/IvoR – J.M.

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh