NK LUČKO NA PRIPREMAMA U MAKARSKOJ VEĆ DESETLJEĆE I PO – ‘Tu se osjećamo kao doma, sve je super od terena do smještaja u Biokovu’

NK LUČKO NA PRIPREMAMA U MAKARSKOJ VEĆ DESETLJEĆE I PO – ‘Tu se osjećamo kao doma, sve je super od terena do smještaja u Biokovu’
Nogometaši trećeligaša Lučkog, a u sezoni 2011./2012. prvoligaša, doputovali su u Makarsku na završne pripreme za nastavak sezone. Ovo će im biti petnaeste u gradu podno Biokova, a kao svih godina do sada predvodi ih legendarni član uprave kluba Josip Joža Zornjak.

Na upit zašto se u Makarskoj pripremaju već 15 godina Zornjak kaže:– Pa mi se u Makarskoj osjećamo gotovo kao kod kuće. Smještaj u hotelu Biokovo je prvorazredan, uvjeti na Gradskom sportskom centru Makarska su više nego dobri pa nemamo razloga da i u buduće tu ne dolazimo.

Inače, Lučko se natječe u 3. HNL Središte i jedini je klub koji zadovoljava sve uvjete igranja u 2. HNL. Nakon završetka jesenske polusezone prvo mjesto pripalo je Jarunu s 35 osvojenih bodova, Lučko je šesto s 25 bodova i utakmicom manje. Uprava kluba u zimskoj stanci za trenera prve momčadi izabrala je dosadašnjeg trenera Kurilovca Pericu Vidaka koji je sa svojim stručnim stožerom na pripreme doveo 24 igrača. Klub su u prijelaznom roku napustili Škurla, Tarle i Miklić, a u rubrici dolazaka našli su se Žabec, Jazvić, Tominac i Mujić. Vidak navodi da je glavni cilj kluba plasman u 2. HNL, a uz to i razvoj mladih igrača. Našu momčad većinom čine igrači rođeni 2001., 2002. i 2003. godini, a uz nekoliko iskusnijih to bi trebao biti sastav koji će nekoliko idućih sezona biti stabilan drugoligaš.

- Glavni cilj ovih priprema je uigravanje momčadi i rad na taktičkim varijantama u igri, a ako zdravstveni uvjeti dopuste odigrali bi i nekoliko pripremnih utakmica prije povratka u Zagreb – na kraju je kazao Vidak.

J. Kovačević

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh