SAVJETOVALIŠTE LANTERNA ON LINE – Započele besplatne pripreme za državnu maturu, uključeno 40 učenika

SAVJETOVALIŠTE LANTERNA ON LINE – Započele besplatne pripreme za državnu maturu, uključeno 40 učenika
Već petu godinu zaredom, od 2017., Savjetovalište Lanterna organizira besplatne pripreme državne mature iz Hrvatskog jezika s ciljem da se maturantima makarskih srednjih škola olakša pripremanje gradiva i smanji nepotreban stres u situaciji koja im je važna za planiranje budućnosti, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa.

Ove godine pripreme za državnu maturu iz Hrvatskog jezika održavaju se online kroz ukupno 13 susreta kroz koje će učenici biti detaljno upoznati sa svim sadržajima ispita.

I ovu godinu pripreme vodi profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Antonija Vuletić, uz koordinaciju psihologinje, profesorice Sanje Puharić.

Pripreme su započele 30. siječnja i trajat će do 8. svibnja. Kroz ovih 13 susreta, subotom od 10 do 12.45 sati,  učenici će biti detaljno upoznati sa svim jezičnim i gramatičkim sadržajima koji su obrađivani  kroz srednjoškolsko obrazovanje kao i sa svim književnim ispitnim djelima za školski esej.

Sadržaji će im biti prikazani kroz PowerPoint prezentacije uz mnoge popratne vježbe i testove kako bi im se znatno olakšalo praćenje i usvajanje gradiva. Također će dobivati i različite vrste eseja sa smjernicama za vježbu kako bi razvijali potrebne vještine pisanja. – kazala nam je voditeljica.

- Kao organizatori, iskreno se nadamo se da ćemo i ove godine ostvariti temeljni cilj. Ojačati samopoštovanje  i učenicima smanjiti strah od neuspjeha posebno u ovo teško i neizvjesno vrijeme pandemije, a nadamo se da ćemo potaknuti u učenicima volju za daljnjim učenjem i kvalitetnijim pripremanjem državne mature. Možemo reći da već imamo dobro iskustvo u provođenju ove aktivnosti, da je svake godine nastojimo unaprijediti što potvrđuje veliki interes maturanata.Ponosni smo što smo kvalitetno realizirali ovaj projekt o čemu svjedoče i sami učenici koji su u svojim evaluacijama dali najviše ocjene pripremljenosti i stručnom znanju profesorica, te organizaciji i korisnosti ovih priprema.  Ove godine u  pripreme je uključeno 40-ak učenika. Mišljenja smo da smo na ovaj način omogućili izjednačavanje prilika svim maturantima za ostvarenje boljeg uspjeha na državnoj maturi, a samim time i omogućili lakše upisivanje željenih studija – ističe Sanja Puharić, predsjednica Lanterne.

U Lanterni napominju da vjeruju da će i ovogodišnji projekt  Savjetovališta  priprema za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika biti podržan od Grada Makarske; i ove godine u okviru projekta Jednake mogućnosti za sve.

 

J.M./Lanterna

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh