PREDSJEDNIK VLADE POSJETIO MAKARSKU I UGOVOROM DAROVAO VRIJEDNU DRŽAVNU NEKRETNINU – Gradonačelnik Brkan zahvalio premijeru Plenkoviću na Park šumi Peškera površine gotovo 24 000m2 koja je sada vlasništvo Grada Makarske

PREDSJEDNIK VLADE POSJETIO MAKARSKU I UGOVOROM  DAROVAO VRIJEDNU DRŽAVNU NEKRETNINU – Gradonačelnik Brkan zahvalio premijeru Plenkoviću na Park šumi Peškera površine gotovo 24 000m2 koja je sada vlasništvo Grada Makarske
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u sklopu boravka u Dalmaciji posjetio je Makarsku gdje je razgovarao s gradonačelnik Jurom Brkanom i njegovim suradnicima.

Za Makarsku je premijerov posjet jako važan jer je Plenković Ugovorom o darovanju koji je donio Gradu Makarskoj u vlasništvo dao Park šumu Peškera površine gotovo 24 000 m2, a što je bila dugogodišnja želja Makarana.

-Želimo da Grad Makarska na ovoj vrijednoj nekretnini na atraktivnom prostoru uz gradsku plažu razvije infrastrukturu i prostor dobije novu kvalitetu, kazao je premijer Plenković. Kazao je da su razgovarali i o drugim temama  poput školstva, prometa. Izrazio je zadovoljstvo izvrsnim rezultatima koje je polučila Javna ustanova Park prirode Biokovo izgradnjom Sky walka na Biokovu, kao i dobrom suradnjom Županije i Grada u pogledu zdravstva te je dao potporu nastojanju da Grad Makarska upravlja Domom zdravlja.

–Grad Makarska kvalitetno funkcionira, poručio je premijer Andrej Plenkvić, u čijoj su pratnji bili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, general Damir Krstičević, župan  Blaženko Boban.
Gradonačelnik Brkan zahvalio je Predsjedniku Vlade što je Peškera i administrativno postala nekretnina Grada Makarske.

- Sve ćemo učiniti da se ovaj vrijedni prostor što bolje iskoristi na zadovoljstvo građana i gostiju, kazao je Brkan.

Govorećim o ograničenjima koja su nastala zbog epidemioloških mjera premijer je poručio:

- Nama u Vladi niti u Stožeru nije stalo da imamo epidemiološke mjere i ograničenja, ali moramo jer nam je stalo do zdravlja naših građana. Mjere daju rezultate, a konačan je cilj sigurnost. Ona se postiže cijepljenjem i zato pozivam sve da to učine.

 

 

Jasna Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh