PREDSJEDNIK VLADE ANDREJ PLENKOVIĆ – Gradonačelniku Juri Brkanu uručio ugovor o darovanju zemljišta na Peškeri

PREDSJEDNIK VLADE ANDREJ PLENKOVIĆ – Gradonačelniku Juri Brkanu uručio ugovor o darovanju zemljišta na Peškeri
U gradskoj vijećnici Grada Makarske predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je gradonačelniku Juri Brkanu 16. veljače uručio ugovor o darovanju nekretnine u državnom vlasništvu. Darovnim ugovorom cca 24.000 metara četvornih zemljišta na gradskoj plaži, na predjelu Peškera, postat će vlasništvo Grada Makarske.

- Ovo je vrijedan projekt koji omogućuje gradu da dodatno razvija infrastrukturu, pogotovo u pogledu turizma. Razgovarali smo i o drugima temama, školstvu, obrazovanju, prometu, pa i korištenju Parka prirode Biokovo. Nakon što se tamo lani otvorio Skywalk, koji je velika atrakcija i koji je do sada polučio sjajan efekt. Očekujemo da tako bude i ove godine – kazao je premijer Plenković.

- Ovaj ugovor rezultat je našeg kontinuiranog rada, upornosti i dobre suradnje s resornim ministarstvom i Vladom RH. Jer za razliku od naših prethodnika, SDP-ove vlasti kojoj to nije uspjelo, mi svoja obećanja ispunjavamo. Uštedjeli smo milijunske iznose koji su se iz gradskog proračuna davali za zakup i omogućili daljnji razvoj infrastrukture u pogledu turizma. Ponosan sam što je ovaj postupak okončan u mom mandatu i zahvaljujem svima koji su radili na tome – službama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Grada Makarske te Vladi RH koja prepoznaje potrebe gradova i općina – izjavio je gradonačelnik Jure Brkan.

Na sastanku se razgovaralo i na temu izdvajanja makarske ispostave iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i prenošenja upravljačkih prava na Grad Makarsku pri čemu je naglašeno da za takvu inicijativu postoji konsenzus svih političkih stranaka u Gradskom vijeću. Cilj novog modela upravljanja je kvalitetnija zdravstvena zaštita građana Makarske te Makarske rivijere i Zabiokovlja koji joj gravitiraju.

Sastanku su nazočili i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, posebni savjetnik za obranu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Damir Krstičević, potpredsjednik Sabora RH Ante Sanader, saborski zastupnik Branko Bačić, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, predsjednik Gradskog vijeća Marko Ožić Bebek, zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić te gradski vijećnik Marko Raos.

www.makarska.hr

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh